Rijopleiding Autorijbewijs
regio Alkmaar.

Bij ANWB Rijschool Hoekstra zijn de rijlessen afgestemd op jouw persoonlijke situatie. In je eigen tempo begeleiden onze professionele rijcoaches je richting dat felbegeerde papiertje.

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste totaalopleider in de regiogrootste totaalopleider in de regio
  • zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteitzekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit

  Rijles auto

  • iconLesprijs auto (60 min)

  Rijles automaat

  • iconLesprijs automaat (60 min)

  Proefles

  • iconLesprijs (60 minuten)
  • iconGratis als je daarna bij ons komt lessen

  Praktijkexamen (schakel)

  Praktijkexamen (automaat)

  Theorie klassikaal incl. theorietraining

  Theorie online webinar

  Opleiding Autorijbewijs

  Bij ANWB Rijschool Hoekstra volg je autorijles op een manier die bij je past. De rijlessen zijn volledig afgestemd op je persoonlijke situatie. Je kunt kiezen uit een tiendaagse opleiding of in je eigen tempo rijlessen volgen. De ANWB lesmethode bereidt jou perfect voor op het rijexamen. Ieder traject begint altijd met een proefles. Tijdens die proefles beoordeelt de rijcoach je rijvaardigheid en ontvang je een persoonlijk lesadvies. 

  Een proefles.

  Je begint altijd met het volgen van een proefles. Tijdens een rit van 1,5 uur ga je op pad met een rijcoach. Je krijgt hierna een persoonlijk lesadvies. Na deze les weet je hoeveel rijlessen je nodig hebt en welke manier van het lessen het meest bij jou past. Je kunt hiermee beginnen als je 16,5 jaar of ouder bent. De proefles kost 35,- euro. Kom je daarna bij ons lessen dan is de proefles gratis. Hier kun je direct een proefles aanvragen.

  Theorie autorijbewijs.

  Belangrijke elementen tijdens je rijopleiding zijn de theorieles en het theorie-examen voor de auto. Zonder theorie mag je namelijk geen praktijkexamen afleggen. Je mag wel alvast beginnen met je rijlessen zonder theorie. We organiseren minimaal één keer per maand een theoriecursus in één van onze professioneel uitgeruste theorielokalen. 

  Lees meer

  Rijlessen autorijbewijs.

  Als je 16,5 jaar oud bent, mag je beginnen met lessen. Bij elke les worden er duidelijke doelen vastgesteld en deze worden voortdurend geëvalueerd. Standaard duurt een rijles 60 minuten. Om sneller je rijbewijs te halen, kun je ook kiezen voor lessen van 120 minuten. Samen met de rijinstructeur zoek je diverse complexe verkeersknooppunten op, bijvoorbeeld de bekende Rotonde Kooimeer. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid je examen ingaat.

  Lees meer

  Rijsimulator.

  Bij ons heb je de mogelijkheid om je eerste stappen te zetten in een rijsimulator. Je leert om te koppelen, schakelen, sturen en kijken. Daarnaast leer om de verkeersregels toe te passen en om te gaan met lastige verkeerssituaties. Je gaat hiermee voor het eerst de wegen op met een goede basis.

  Tussentijdse toets.

  Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. En je krijgt tips van een CBR-examinator.

  Lees meer

  Examen autorijbewijs.

  Het praktijkexamen voor het autorijbewijs is het eindstation van je rijopleiding. Na een voldoende resultaat ben je geslaagd voor je praktijkexamen en dus helemaal klaar!

  Lees meer

  Spoedcursus autorijbewijs.

  Wil je je rijbewijs binnen enkele weken of zelfs al binnen tien dagen halen? Dat kan bij ons met een spoedcursus rijbewijs. Hou wel altijd rekening met de examenwachttijd van het CBR.

  Lees meer

  2toDrive.

  Met 2toDrive kun jij eerder starten met de opleiding. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Bij ANWB Rijschool Hoekstra hebben we alles in huis voor het 2toDrive opleidingstraject.

  Lees meer

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen