TerugTerug

Tussentijdse toets
autorijbewijs.

Een tussentijdse toets ga je rijden als je in de eindfase van je rijopleiding komt. Het is een soort van generale voor je echte praktijkexamen. 

Wat is een tussentijdse toets?

De tussentijdse toets is een soort proefexamen. Het duurt even lang als het echt rijexamen en je moet dezelfde dingen doen. Ideaal dus om te wennen aan de examensituatie. Bovendien krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. De tussentijdse toets rijd je vanaf het CBR in Alkmaar in je eigen lesauto en uiteraard gaat ook je eigen vaste instructeur met je mee zodat je na afloop samen met je instructeur de rit kan nabespreken over wat er goed en eventueel minder goed ging. Als rijschool vragen wij de tussentijdse toets voor je aan bij het CBR.

Voordelen van een tussentijdse toets.

Je vaste instructeur gaat mee met de tussentijdse toets. Na afloop kunnen jullie dus mooi samen eraan werken om de eventuele puntjes nog op de i te gaan zetten voor je uiteindelijke praktijkexamen. Andere voordelen zijn:

  • Je leert alvast het CBR en de locatie kennen.
  • Je doet examenervaring op: er zit een CBR-examinator naast je die jou beoordeelt op je reeds aanwezig kennis.
  • Er komt een duidelijk beeld naar voren hoe je erin zit met je opleiding.
  • Hoe ga je met examendruk om
  • Als je twee bijzondere verrichtingen naar wens van de examinator hebt uitgevoerd, krijg je hiervoor vrijstelling op je uiteindelijke praktijkexamen
  • Kans van slagen neemt met maar liefst 20% toe!

Uitslag tussentijdse toets

Nadat je de tussentijdse toets hebt gereden en je weer terug bent bij het CBR in Alkmaar, krijg je binnen meteen de uitslag van de examinator. Deze uitslag wordt digitaal naar onze rijschool verzonden, en jij krijgt op papier de uitslag mee naar huis.

Informatie CBR

Wil je meer weten over de tussentijdse toets? Bekijk dan ook eens de website van het CBR.

Heb je een vraag?

We beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag telefonisch.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.

Informatie aanvragen