Een rijke historie.

Grootste totaalopleider in Noord Holland

Hoekstra Rijopleiding is de grootste totaalopleider in Noord Holland. Met een groot aanbod voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit staan hoog in het vaandel. Hoekstra is door de jaren heen getransformeerd van een gerenommeerde verkeersschool naar het concept van totaalopleider op het gebied van mobiliteit, transport, logistiek en veiligheid.

Onze historie in een notendop
2020
Nieuwe website.

Helemaal klaar voor de toekomst. Met de nieuwe website komen vraag een aanbod nog beter bij elkaar. Je vindt makkelijk wat je zoekt. En met de pakketsamensteller voor Code 95 wordt het nog makkelijker om verplichte nascholing te doen.

Marco Schilder neemt Hoekstra Opleidingen over.

Op 1 januari 2019 neemt Marco Schilder Hoekstra Opleidingen over. Marco Schilder is eigenaar van ANWB Rijopleidingen Amsterdam, Alkmaar, Hoorn, Den Helder, Zaandam, Amstelveen en Purmerend. Marco heeft sindsdien voor ogen om van ANWB Rijopleidingen Amsterdam een totaalopleider te maken voor heel Noord Holland. Marco is niet nieuw in de wereld: hij was 15 jaar lang directeur van autobedrijf Martin Schilder.

2019
2017
Hoekstra verhuist naar hagelnieuw pand.

Hoekstra verhuist naar hagelnieuw pand. Hoekstra staat al bekend vanwege de vele bromfietsen en motoren die rond rijden. Daar kwamen veel veiligheidstrainingen bij, zoals BHV en VCA. In het nieuwe logistieke centrum worden nu ook opleidingen verzorgd voor de heftruck, reachtruck, hoogwerker en nog andere opleidingen. Ook een slipcursus kan nu op het eigen terrein worden gevolgd.

Drie generaties Hoekstra.

Ykele Hoekstra begint in 1962 als rijinstructeur vanuit Huis in Winkel. Later haalt zijn vrouw Nelly Hoekstra-Kleys ook haar bevoegdheid en gaan ze samen de Noord Hollandse wegen op. Drie generaties staan daarna aan het roer van de rijschool. Als laatste zijn dat kleindochter Daniëlle en haar man Daniël. In al die jaren zijn duizenden cursisten ontvangen bij de rijschool. De rijschool groeit uit tot een van de grootste opleidingscentra in Noord Holland.

1962

Een vraag?
Stel ‘m gerust.