Een rijke historie.

Grootste totaalopleider in Noord Holland

Hoekstra Opleidingen is de grootste totaalopleider in Noord Holland met een groot aanbod voor zowel de particuliere als zakelijke markt. Bij ons staan zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel. Wij zijn door de jaren heen getransformeerd van een gerenommeerde verkeersschool naar een totaalopleider op het gebied van mobiliteit, transport, logistiek en veiligheid.

Ons nieuwe opleidings- en examenterrein ligt in de Boekelermeer in Alkmaar. Het terrein is 2100 m² en is CBR gecertificeerd. Het terrein mag worden gebruikt voor verschillende rijexamens van het CBR. Het voordeel daarvan is dat leerlingen hun rijexamens op dezelfde plek als de lessen kunnen doen. Op het terrein zitten daarnaast ruime leslokalen, simulatoren en een kantine. 

Alle opleidingen kunnen worden gevolgd op of in één van onze moderne voertuigen of in één van onze leslokalen. Wij hebben jarenlang ervaring, goed opgeleide instructeurs, uitstekende slagingspercentages en een modern terrein te bieden. Wij kun hierdoor iedereen op een uitstekende manier begeleiden bij het volgen en afronden van een opleiding.

Onze historie in een notendop
2020
Nieuwe website.

Wij zijn helemaal klaar voor de toekomst. Op onze gloednieuwe website komen vraag en aanbod nog beter bij elkaar. Je vindt makkelijk waar je naar op zoek bent. En met de pakketsamensteller voor Code 95 wordt het nog makkelijker om verplichte nascholing te doen.

Marco Schilder neemt Hoekstra Opleidingen over.

Op 1 januari 2019 neemt Marco Schilder Hoekstra Opleidingen over. Marco Schilder is eigenaar van ANWB Rijopleidingen Amsterdam, Alkmaar, Hoorn, Den Helder, Zaandam, Amstelveen en Purmerend. Marco heeft sindsdien voor ogen om van ANWB Rijopleidingen Amsterdam een totaalopleider te maken voor heel Noord Holland. Marco is niet nieuw in de wereld: hij was 15 jaar lang directeur van autobedrijf Martin Schilder.

2019
2017
Hoekstra verhuist naar hagelnieuw pand.

Hoekstra verhuist naar hagelnieuw pand. Hoekstra staat al bekend vanwege de vele bromfietsen en motoren die rond rijden. Daar kwamen veel veiligheidstrainingen bij, zoals BHV en VCA. In het nieuwe logistieke centrum worden nu ook opleidingen verzorgd voor de heftruck, reachtruck, hoogwerker en nog andere opleidingen. Ook een slipcursus kan nu op het eigen terrein worden gevolgd.

Drie generaties Hoekstra.

Ykele Hoekstra begon in 1962 als rijinstructeur vanuit Huis in Winkel. Later haalt zijn vrouw Nelly Hoekstra-Kleys ook haar bevoegdheid en gaan ze samen de Noord Hollandse wegen op. Drie generaties staan daarna aan het roer van de rijschool. Als laatste zijn dat kleindochter Daniëlle en haar man Daniël. In al die jaren zijn duizenden cursisten ontvangen bij de rijschool. De rijschool groeit uit tot een van de grootste opleidingscentra in Noord Holland.

1962

Een vraag?
Stel ‘m gerust.