Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

Autorijbewijs halen in Alkmaar

Rijlessen volgen in Alkmaar Volg autorijles op een manier die bij je past

Rijlessen in Alkmaar volgen die volledig zijn afgestemd op jouw persoonlijke situatie? Dat kan bij de ANWB Rijschool. Je kunt kiezen uit een tiendaagse opleiding of in je eigen tempo rijlessen volgen. De ANWB lesmethode bereidt jou perfect voor op het uiteindelijke rijexamen dat je moet afleggen.

Een proefles

Je begint altijd met het volgen van een proefles. Tijdens een rit van 1,5 uur ga je op pad met een rijinstructeur. Je krijgt hierna een persoonlijk lesadvies. Na deze les weet je hoeveel rijlessen je nodig hebt en welke manier van het lessen het meest bij jou past. Je kunt hiermee beginnen als je 16,5 jaar of ouder bent.

Proefles aanvragen

Hulp krijgen bij het inschatten van de hoeveelheid lessen? Onderstaande indicatietabel kan je hierbij helpen:

Type leerling
Aantal rijlessen

Wonderkind
10 tot 20 lessen

Vlotte leerling
20 tot 30 lessen

Gemiddelde leerling
30 tot 40 lessen

Onervaren leerling
40 tot 50 lessen

Heldere lesdoelen

Het praktijkinstructieboek van de ANWB helpt je om nog meer kennis op te doen van de praktijk. Bovendien matcht dit uitstekend met de eisen die gesteld zijn vanuit het CBR. Elke les worden er duidelijke doelen vastgesteld en deze worden voortdurend geëvalueerd. Een stukje huiswerk voor de volgende auto rijles mag natuurlijk niet ontbreken.

De inhoud van een les

Standaard duurt een rijles 60 minuten. Om sneller je rijbewijs te halen, kun je ook kiezen voor lessen van 120 minuten. Samen met de rijinstructeur zoek je diverse complexe verkeersknooppunten op, bijvoorbeeld de bekende Rotonde Kooimeer. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid je examen ingaat.

Aanmelden

Proefles

Liever persoonlijk contact

Cursus agenda

Er zijn momenteel geen toekomstige evenementen.

Klik op de onderstaande button om je aan te melden voor je eerste auto rijles

Rijles plannen

Meer informatie? Vraag nu aan!