ADR opleidingen
gevaarlijke stoffen.

Bij ADR draait het om vervoer van gevaarlijke stoffen.
Daarvoor heb je namelijk een certificaat nodig.
Hoekstra Opleidingen heeft een compleet
opleidingsprogramma met verschillende modules.

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • GROOTSTE TOTAALOPLEIDER IN DE REGIOGROOTSTE TOTAALOPLEIDER IN DE REGIO
  • ZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEITZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEIT

  ADR opleiding

  ADR staat voor ‘Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route’. Wanneer je als chauffeur gevaarlijke stoffen volgens het ADR gaat vervoeren, zijn er veel regels en eisen waaraan je moet voldoen. Volgens het ADR-verdrag moet je als chauffeur in het bezit zijn van een vakbekwaamheidscertificaat (verkrijgbaar bij het behalen van een ADR opleiding). Dit certificaat is vijf jaar geldig. Je wordt in de gelegenheid gesteld om een jaar vóór afloop van het certificaat al te beginnen met de hercertificering. Het CCV is de exameninstantie voor ADR examens. Wanneer je slaagt voor één of meerdere examens ontvang je een officieel certificaat.

  Onze ADR opleidingsmodules.

  Om het vakbekwaamheidcertificaat te halen, moet je minimaal slagen voor de examen module ADR Basis. Wij bieden de volgende modules aan:

  Code 95 en SOOB subsidie.

  Al onze modules tellen mee voor de Code 95 nascholing. Volg je een opleiding voor het eerst, dan telt het mee voor maximaal 14 uur nascholing theorie. Herhalingsopleidingen tellen mee voor maximaal 14 uur nascholing theorie. Voor elke nieuwe opleiding kunnen wij SOOB subsidie aanvragen. Daarmee kun je zomaar € 120,- per opleiding besparen.

  Examens ADR.

  Naast het ADR-basisexamen zijn er aanvullende examens nodig voor vervoer van specifieke soorten van gevaarlijke stoffen. Op het ADR-certificaat staat voor welke soorten vervoer jij als chauffeur bevoegd bent. ADR-examens worden modulair afgenomen.

  Geslaagd voor ADR?

  Wanneer je geslaagd bent voor één of meerdere ADR modules, ontvang je een ADR-certificaat van het CCV. Het certificaat is vijf jaar geldig.

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen