TerugTerug

ADR Basis
tweedaagse cursus.

Tijdens deze tweedaagse cursus worden alle onderwerpen behandeld die in basis van belang zijn wanneer je gevaarlijke stoffen gaat vervoeren. Ook de veiligheidsvoorschriften en procedures waarmee je te maken krijgt als chauffeur van gevaarlijke stoffen komen aan bod.

Doel van de training.

Na het voltooien van deze cursus ben je in staat verschillende gevaarlijke situaties en etiketten te herkennen. Je weet een juiste procedure toe te passen voor, tijdens en na het transport die passend zijn bij de specifieke lading van dat moment.

Voor wie?

Deze cursus is voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. In het ADR-verdrag is geregeld dat je als chauffeur van gevaarlijke stoffen een ADR-vakbekwaamheidscertificaat moet hebben. Dit certificaat is vijf jaar geldig. 

Inhoud van de cursus.

Tijdens de cursus komen de volgende zaken aan de orde: algemene kennis van gevaarlijke stoffen, vervoeren van stukgoed, brandbestrijding, herkenning en juist gebruik van oranje borden, verlenen van eerste hulp, regels en wetgeving omtrent vervoer en technische voertuigkennis. Dit is slechts een greep uit de vele onderwerpen.
Belangrijk: neem een pasfoto mee naar je eerste les. 

Programma en locatie.

Het is een tweedaagse theoriecursus. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige studiemateriaal. De cursus kan zowel op ons eigen opleidingscentrum plaatsvinden als op locatie.

Waarde Code 95 nascholing.

De cursus telt mee voor 14 uur theoretische nascholing (zowel als je de cursus voor het eerst als bij herhaling).

Certificaat.

Na het volgen van deze cursus ontvang je van het CBR een certificaat.

Al onze ADR opleidingsmodules op een rijtje.

Voor je vakbekwaamheidscertificaat ADR moet je minimaal slagen voor het examenmodule ADR Basis. Al onze ADR opleidingsmodules hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet voor je:

Kosten.

De kosten voor een tweedaagse ADR Basis cursus bedragen € 414,00.

 

1000 punten regeling + LQ & EQ.

De 1000-punten regeling, LQ en EQ zijn regelingen die bij veel personeelsleden binnen transportbedrijven niet of onvoldoende bekend zijn. Daarnaast lichten wij ook de maximum hoeveelheid liter diesel voor vervoer toe voor mensen zonder ADR diploma.

1000-punten regeling
Voor het vervoer van beperkte hoeveelheden gevaarlijke stoffen in stukgoed kan gebruik worden gemaakt van de zogenaamde 1000-puntenregeling. Vervoer onder deze regeling sluit een aantal eisen van het ADR uit.

Gelimiteerde hoeveelheden (Limited Quantities)
Limited quantities (LQ) zijn kleine hoeveelheden verpakt in een samengestelde verpakking of in een tray met krimpfolie. Uitgangspunt is dat de bruto massa van een samengestelde verpakking maximaal 30 kg mag zijn en van een tray met krimpfolie maximaal 20 kg. Uitgezonderd zijn onder meer de verplichtingen met betrekking tot opleidingen evenals het gebruik van de verpakkingsetiketten.

Vrijgestelde hoeveelheden (Excepted Quantities)
Excepted Quantities (EQ) zijn zeer kleine hoeveelheden die in samengestelde verpakkingen vervoerd worden. Hierbij is een groot deel van de voorschriften niet meer van toepassing (uitgezonderd de algemene bewustwording voor medewerkers). Voor een aantal gevaarlijke stoffen biedt het ADR mogelijkheden om deze als vrijgestelde hoeveelheden te verpakken en voor het vervoer aan te bieden.

Dieselvervoer in 1000 liter verpakkingen
Naast deze regelingen bestaat ook de regeling m.b.t. het vervoeren van een maximum aantal liter diesel. Zonder ADR-diploma, uitrusting en oranje borden is een maximum hoeveelheid van 1000 liter toegestaan. Voor het vervoeren van grotere hoeveelheden moet in alle gevallen aan de ADR-wetgeving worden voldaan.

 

Aanmelden.

Klaar om aan de slag te gaan? Meld je dan vandaag nog aan!

Heb je een vraag?

We beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag telefonisch.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.

Informatie aanvragen