TerugTerug

ADR Tankvervoer
eendaagse cursus.

Wanneer je als chauffeur rijdt met een tankwagen is een module ADR Tankvervoer verplicht en ter aanvulling op de ADR Basis. Je kunt dan ook alleen maar deelnemen aan deze cursus als je ADR Basis op zak hebt. 

Doel van de training.

Je bent na het volgen van deze aanvullende module in staat om op een correcte wijze volgens de juiste procedures tankvervoer te verrichten.

Voor wie?

Deze training is voor chauffeurs die (gevaarlijke) stoffen vervoeren in een tankwagen, tankcontainer en/of gascontainer. In het ADR-verdrag is geregeld dat je als chauffeur van gevaarlijke stoffen een ADR-vakbekwaamheidscertificaat moet hebben. Dit certificaat is vijf jaar geldig. 

Inhoud van de cursus.

Tijdens de opleiding komen er zaken aan de orde als: voertuiggedrag van tankwagens, bewegende lading, uitleg over diverse soorten laad- en lossystemen, herkennen van diverse goedkeuringscertificaten en het aanbrengen en gebruik op correcte wijze van etiketten en oranje borden.
Belangrijk: neem een pasfoto mee naar je eerste les.

Programma en locatie.

Het is een eendaagse cursus met theorie en praktijk. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige studiemateriaal. De cursus kan zowel op ons eigen opleidingscentrum plaatsvinden als op locatie.

Waarde Code 95 nascholing.

De losse cursus kan meetellen voor 7 uur theoretische nascholing.

Certificaat.

Na het volgen van deze cursus ontvang je van het CBR een certificaat.

Al onze ADR opleidingsmodules op een rijtje.

Voor je vakbekwaamheidscertificaat ADR moet je minimaal slagen voor het examenmodule ADR Basis. Al onze ADR opleidingsmodules hebben we overzichtelijk op een rijtje gezet voor je:

Aanmelden.

Klaar om aan de slag te gaan? Meld je dan vandaag nog aan!

Heb je een vraag?

We beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag telefonisch.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.

Informatie aanvragen