Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

Trekkerrijbewijs Alkmaar

Het trekkerrijbewijs (Cat. T) is de nieuwste rijbewijscategorie. Deze is ingegaan per 1 juli 2015. Het T-rijbewijs is bedoeld voor bestuurders (vanaf 16 jaar) van land- en bosbouwtrekkers (LBT’s) en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS) die gebruik maken van de openbare weg. De achterliggende gedachten en redenen voor invoering van het trekkerrijbewijs zijn:

  • Realiseren van een verhoogde verkeersveiligheid
  • Toename landbouwvoertuigen op de openbare weg
  • Gelijk trekken van de regelgeving ten aanzien van de omringende landen

Wanneer je na 1 juli 2015 op de openbare weg rijdt met een landbouw- of bosbouwtrekker (LBT) of een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS), dan moet je in het bezit zijn van een T-rijbewijs. Het bezit van het T-rijbewijs bewijst dat je rijvaardig en rijgeschikt bent en veilig aan het verkeer kunt deelnemen met een van bovengenoemde voertuigen.
(Voor meer info klik op deze link)

Trekker theorie

Je kunt vanaf je 15,5 jaar je theorie-examen al halen, de praktijk mag vanaf je 16e jaar behaald worden. Allereerst is het dus belangrijk dat je je theorie haalt voor de trekker. Hiervoor kun je bij ons gebruikmaken van onze online theoriecursus. Zo kun je lekker gemakkelijk vanuit huis, of waar je ook wilt je theorie bestuderen. Loop je vast of heb je vragen? Dan neem je gewoon contact op met een van onze theorie docenten. Als je liever langskomt met je vraag mag dat natuurlijk ook! Zo ben je verzekerd van de beste hulp bij je rij opleiding! Nadat je de online theoriecursus gevolgd hebt ga je aansluitend op theorie examen bij het CBR. Zo zit de lesstof nog vers in je geheugen en kun je het beste resultaat behalen. Het boeken van dit examen doen we allemaal in overleg met jou natuurlijk. Jij bepaalt wanneer je er klaar voor bent!

Trekker praktijk

Nadat je geslaagd bent voor je theorie gaan we aan de slag met de praktijk. Hierbij ga je met onze instructeur in onze speciaal uitgeruste opleidingscombinatie de weg op om specifiek verkeersinzicht te krijgen en vaardigheden te leren wat betreft het rijden en manoeuvreren met de combinatie. Het aantal lessen dat je nodig hebt varieert per persoon en hangt af van eventueel reeds aanwezige ervaring en de snelheid waarmee je de dingen oppakt. Na je eerste les bepalen we samen in overleg met jou hoeveel lessen je exact nodig hebt. Hierna plannen we dan met jou naar je praktijk examen toe.

Kosten compleet trekkerrijbewijs

Om je optimaal te kunnen begeleiden naar je trekkerrijbewijs bieden wij een maatwerk opleiding aan voor het trekkerrijbewijs. We beginnen altijd met een startpakket, dit pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • E-learning theorie
  • Theorieexamen bij het CBR
  • Screentest van 2 uur
  • Praktijkexamen

De kosten voor dit pakket bedragen € 629,-

De kosten die je daarna nog krijgt, zijn de rijlessen die je nodig hebt tot aan je praktijkexamen. Dit is per leerling verschillend. Wij rijden daarom graag een screentest met je zodra je 16 jaar bent, zodat we daarna de opleiding op maat voor je kunnen aanbieden. Op deze manier heb je nooit te veel of te weinig rijlessen. Geen verrassingen achteraf dus! Een losse rijles kost € 90 per 60 minuten.

*Bovengenoemde prijs is BTW vrijgesteld voor particulieren. Voor bedrijven is deze prijs exclusief BTW.

Meer informatie

Aanmelden

Liever persoonlijk contact

Meer informatie? Vraag nu aan!