Vaarbewijs halen
regio Alkmaar.

Je vaarbewijs halen? Bij Hoekstra Opleidingen bereid je je in een dag voor op het examen. Het Vaarbewijs 1 heb je dus zo op zak.

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste totaalopleider in de regio grootste totaalopleider in de regio
  • ZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEITZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEIT

  Vaarbewijs halen.

  Wil je je vaarbewijs halen? Bij Hoekstra Opleidingen kun je met een ééndaagse cursus de voorbereidingen treffen voor het Vaarbewijs 1. Onze professionele instructeur met nautische achtergrond weet met zijn passie voor watersport het reilen en zeilen van het varen op je over te brengen. Het Vaarbewijs I geldt voor de vaart op rivieren, kanalen en meren. Ook mag je met het Vaarbewijs I varen worden op de Gouwzee.

  Cursusdag Vaarbewijs.

  Onze cursusdata zijn zo gepland dat er kort na de cursus examen kan worden gedaan bij het CBR in Alkmaar. Een dagcursus is 7.30 tot 15.30 uur en is meestal op zaterdag.

  Lesmateriaal Vaarbewijs.

  Voor de cursus heb je een lesboek nodig. Wij raden het boek van de ANWB aan.

  Examen Vaarbewijs.

  Om je Vaarbewijs te halen, hoef je alleen theorie-examen te doen (en dus geen praktijk). De laatste jaren is het theorie-examen wel flink uitgebreid en moeilijker geworden. Zeker uit veiligheidsoogpunt is het belangrijk het theorie-examen voor het Vaarbewijs niet te licht te nemen. 

  Kosten Vaarbewijs.

  De kosten voor de dagcursus vaarbewijs 1 zijn € 125,- per cursus. Dat is inclusief lunch en koffie/thee en exclusief lesmateriaal en examen.

  Gezondheidsverklaring.

  Voor het Vaarbewijs moet je voldoen aan de keuringseisen voor de binnenvaart. Bij een eerste aanvraag, dien je een medische gezondheidsverklaring in te vullen. Meer informatie hierover vind je op de website van het CBR.