TerugTerug

Motortrainingen
Zekerheidstraining.

Speciaal voor de motorrijder die de wens heeft om (weer) te gaan motorrijden maar gespannen of een onzeker gevoel op de motor zit, heeft Hoekstra Opleidingen een zekerheidstraining motor toegevoegd aan het opleidingsprogramma.

Doel van de training.

Het doel van deze training is jou als motorrijder weer dat zekere gevoel terug te geven en te zorgen dat je weer met plezier en zonder angst op de motor stapt. Een van onze KNMV gecertificeerde motorinstructeurs zal in het eerste persoonlijke gesprek zorgvuldig luisteren om te onderzoeken waar je struikelblokken of blokkades liggen. Aan de hand daarvan stelt de instructeur een passende cursusdag op maat samen. Tijdens de praktijk staat de instructeur via de portofoon met je in verbinding om je optimaal te begeleiden en op je gemak te stellen wanneer nodig.

Vaste ingrediënten van de zekerheidstraining.

Je krijgt volop de ruimte en gelegenheid om onderwerpen aan te dragen waarover je meer informatie wilt hebben. Dit kunnen zowel theoretische als praktische zaken zijn. De volgende elementen komen sowieso terug in de training:

  • De veiligheidscontrole van de motor. Hierbij wordt er gekeken naar de technische staat van banden, remmen, verlichting en de motor in het algemeen.
  • Kijktechnieken. Met een juiste kijktechniek en het snel en grondig kunnen scannen van het verkeersbeeld zijn veel gevaarlijke situaties al in een vroeg stadium te herkennen en te voorkomen.
  • Zit- en stuurhouding. Vermoeidheid op de motor komt vaak door een gespannen en verkeerde zit- en stuurhouding. Met de juiste houding, kun je dit tot een minimum reduceren.

Cursusduur.

De cursus is te volgen op een volledige dag of een dagdeel van vier uur. Bij het volgen van een volledige dag wordt er tussen de middag voor een lunch gezorgd. Je kunt de trainingen volgen op maandag tot en met zaterdag van 8.00 uur tot 12.00 en/of van 13.00 tot 17.00 uur. Afwijkende tijden zijn in overleg doorgaans ook mogelijk.

Kosten.

De kosten zijn € 159,- per persoon voor een halve dag en € 295,- per persoon voor een volledige dag, inclusief lunch. Het maximaal aantal deelnemers is drie personen per instructeur. Bij deze tarieven gaan we uit van gebruik van je eigen motor. Heb je die niet of wil je die liever niet gebruiken? Dan kun je een motor van ons te huren. De huur bedraagt € 50,- per dagdeel (dat is inclusief verzekering en brandstof).

Aanmelden.

Klaar om het motorrijden weer op te pakken? Meld je dan vandaag nog aan!

Heb je een vraag?

We beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag telefonisch.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.

Informatie aanvragen