Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

Vaarbewijs halen in Alkmaar

Wilt u uw vaarbewijs halen? Bij Hoekstra Opleidingen kunt u met een 1-daagse cursus de voorbereidingen treffen voor uw Vaarbewijs 1 of Vaarbewijs 2. Onze professionele instructeur met nautische achtergrond weet met zijn passie voor watersport het reilen en zeilen van het varen op u over te brengen.

Onze cursusdata zijn zo gepland dat er kort na de cursus examen kan worden gedaan bij de VAMEX in Alkmaar. Een dagcursus duurt van 9.00 tot 16.00 uur en vinden doorgaans op zaterdagen plaats.

Examen

Het behalen van de Vaarbewijzen bestaat alleen uit het succesvol afronden van een theorie-examen, er is geen praktijkexamen. De laatste jaren is het theorie-examen wel flink uitgebreid en moeilijker geworden. Zeker uit veiligheidsoogpunt is het belangrijk het theorie-examen voor het Vaarbewijs niet te licht te nemen! Met de dagcursus van Hoekstra Opleidingen bent u goed voorbereid op het examen. Mocht u onverhoopt toch zakken? Dan mag u voor slechts €50,- (inclusief lunch) meedraaien met de eerstvolgende cursusdag!

Let op! U kunt alleen zelf uw examen aanvragen. Dit dient u naast de cursus apart nog te boeken bij VAMEX.

Kosten Vaarbewijs

De kosten van een dagcursus bedragen € 125,- per cursus, inclusief lunch en koffie/thee. U wilt beide Vaarbewijzen halen? Dan kunt u Vaarbewijs 1 en 2 als combinatie boeken. U betaalt dan slechts € 225,-!

De kosten voor de cursus zijn exclusief de examenkosten en het lesmateriaal. De examenkosten voor vaarbewijs 1 bedragen €42,- voor deel 1 en €50,- voor deel 2. U kunt ook beide examens tegelijk aan te vragen, dan betaalt u €70,-. Het aanvragen en betalen van het examen verloopt via VAMEX.

Lesmateriaal Vaarbewijs

Voor de cursus heeft u een lesboek nodig. Wij raden het boek van de ANWB aan. Deze is verkrijgbaar bij o.a. bol.com en de ANWB winkel.

Daarnaast heeft u tijdens de cursusdag voor het Vaarbewijs 2 ook een passer en plotter (koersliniaal) nodig. Dit zijn onmisbare hulpmiddelen bij het bepalen van coördinaten en koersen. Deze kunt u zelf aanschaffen of via ons bestellen (€29,95 per set).

Schrijf je nu direct in!

Kiest u voor de combinatieopleiding, dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldknop hieronder.

Meer informatie

Aanmelden

Liever persoonlijk contact

Meer informatie? Vraag nu aan!