Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

Vaarbewijs halen in Alkmaar

Wilt u uw vaarbewijs halen? Bij Hoekstra Opleidingen kunt u met een 1-daagse cursus de voorbereidingen treffen voor uw Vaarbewijs 1. Onze professionele instructeur met nautische achtergrond weet met zijn passie voor watersport het reilen en zeilen van het varen op u over te brengen.

Onze cursusdata zijn zo gepland dat er kort na de cursus examen kan worden gedaan bij de VAMEX in Alkmaar. Een dagcursus duurt van 07:30 tot 15.30 uur en vinden doorgaans op zaterdagen plaats.

 


Cursusdata;

Zaterdag 20 juni 2020 Vaarbewijs 1 van 07:30 tot 15:30

Zondag 5 juli 2020 Vaarbewijs 1 van 08:00 tot 16:00

 

 


Examens Klein vaarbewijs 2020

De examinering en de afgifte van het Klein Vaarbewijs en Groot Pleziervaartbewijs wordt vanaf 1 januari 2020 door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) uitgevoerd, dit is besloten door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, dat verantwoordelijk is voor de vaarbewijzen in Nederland. 

Voor vragen over het aanvragen van het het examen kunt u contact met ons opnemen.

Examen

Het behalen van de Vaarbewijzen bestaat alleen uit het succesvol afronden van een theorie-examen, er is geen praktijkexamen. De laatste jaren is het theorie-examen wel flink uitgebreid en moeilijker geworden. Zeker uit veiligheidsoogpunt is het belangrijk het theorie-examen voor het Vaarbewijs niet te licht te nemen! Met de dagcursus van Hoekstra Opleidingen bent u goed voorbereid op het examen.

Kosten Vaarbewijs

De kosten voor de dagcursus vaarbewijs 1 bedragen € 125,- per cursus, inclusief lunch en koffie/thee. Wilt u beide Vaarbewijzen halen? Neem dan contact met ons op.

Lesmateriaal Vaarbewijs

Voor de cursus heeft u een lesboek nodig. Wij raden het boek van de ANWB aan. Deze is verkrijgbaar bij o.a. bol.com en de ANWB.

Daarnaast heeft u tijdens de cursusdag voor het Vaarbewijs 2 ook een passer en plotter (koersliniaal) nodig. Dit zijn onmisbare hulpmiddelen bij het bepalen van coördinaten en koersen. Deze kunt u zelf aanschaffen of via ons bestellen (€29,95 per set).

Schrijf je nu direct in!

Kiest u voor de combinatieopleiding, dan kunt u zich aanmelden via de aanmeldknop hieronder.

Meer informatie

Aanmelden

Liever persoonlijk contact

Meer informatie? Vraag nu aan!