Rijopleiding Tractorrijbewijs
regio Alkmaar.

Het T-rijbewijs is verplicht voor iedereen die de openbare weg op gaat met een land- en bosbouwtractor (LBT’s) of een motorvoertuig met beperkte snelheid (MMBS). Bij Hoekstra Opleidingen kun je al voor je 16e beginnen met je theorie. 

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • GROOTSTE OPLEIDER IN REGIO ALKMAARGROOTSTE OPLEIDER IN REGIO ALKMAAR
  • ZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEITZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEIT

  Omscholing via het UWV?

  UWV

  Rijopleiding Tractorrijbewijs.

  Het tractorrijbewijs (ook wel T-rijbewijs) is de nieuwste rijbewijscategorie. Deze is ingegaan per 1 juli 2015. Het T-rijbewijs is bedoeld voor bestuurders (vanaf 16 jaar) van land- en bosbouwtractors (LBT’s) en motorvoertuigen met beperkte snelheid (MMBS) die gebruik maken van de openbare weg. Het bezit van het T-rijbewijs bewijst dat je rijvaardig en rijgeschikt bent en veilig aan het verkeer kunt deelnemen met een deze voertuigen.

  Theorie Tractorrijbewijs.

  Net als bij het autorijbewijs moet je voor het tractorrijbewijs eerst theorie-examen halen. Dat mag vanaf je 15,5 jaar. Hiervoor kun je bij ons gebruikmaken van onze online theoriecursus. Zo kun je lekker gemakkelijk vanuit huis, of waar je ook wilt, je theorie bestuderen. Loop je vast of heb je vragen? Neem dan contact op met een van onze docenten. Als je liever langskomt met je vraag mag dat natuurlijk ook. Nadat je de online theoriecursus hebt gevolgd, ga je aansluitend op voor het theorie examen bij het CBR. Het boeken van dit examen doen we allemaal in overleg met jou natuurlijk. Jij bepaalt wanneer je er klaar voor bent.

  Praktijk Tractorrijbewijs.

  Nadat je bent geslaagd voor je theorie, start de praktijk. Met onze instructeur ga in onze speciaal uitgeruste opleidingscombinatie de weg. Het aantal benodigde lessen varieert per persoon en hangt af van eventueel reeds aanwezige ervaring en de snelheid waarmee je de dingen oppakt. Na je eerste les bepalen we samen hoeveel lessen je exact nodig hebt. Hierna maken we een planning richting je praktijk-examen.

  Gezondheidsverklaring.

  Voordat je examen mag doen bij het CBR, moet je een gezondheidsverklaring aanvragen. Daarmee beoordeelt het CBR of geestelijk en lichamelijk in staat om te rijden. Doe dat niet te vroeg, want de verklaring is een jaar geldig. Maar ook weer niet te laat, want het kan soms vier maanden duren voordat je aanvraag wordt beoordeeld.

  Praktijkexamen Tractorrijbewijs.

  Als je bent geslaagd voor het theorie-examen T-rijbewijs en je hebt je Gezondheidsverklaring ingediend, dan mag je praktijkexamen doen. Tijdens het examen toetst het CBR je rijvaardigheid. Een praktijkexamen voor het T-rijbewijs duurt 85 minuten. Je legt het examen af op een Landbouwtractor (LBT) met aanhangwagen. Op de website van het CBR kun je precies zien hoe het examen verloopt. 

  Kosten Tractorrijbewijs.

  Om je optimaal te kunnen begeleiden bieden wij een maatwerk opleiding aan. We beginnen altijd met een startpakket. Dit bestaat uit een e-learning (theorie), het theorie-examen bij het CBR, een screentest van twee uur en het praktijkexamen. Dit pakket kost in totaal € 715,-.  De kosten die je daarna nog krijgt, zijn de rijlessen die je nodig hebt tot aan je praktijkexamen. Dit is per leerling verschillend. Wij rijden daarom graag een screentest met je zodra je 16 jaar bent, zodat we daarna de opleiding op maat voor je kunnen aanbieden. Op deze manier heb je nooit te veel of te weinig rijlessen. Geen verrassingen achteraf dus. Een losse rijles kost € 100,- per 60 minuten.

  Vergoeding T-rijbewijs.

  Overweeg je een opleiding in Groen, Grond, Infra maar zijn de kosten voor het T-rijbewijs een drempel voor je? Dat is er goed nieuws. Want je kunt in aanmerking komen voor € 850,- vergoeding. De cumelasector heeft namelijk erg veel behoefte aan goede en vakbekwame medewerkers. Daarom is de vergoeding voor het T-rijbewijs in 2019 verhoogd (van € 700,- naar € 850,-). De verhoogde vergoeding is van toepassing op alle T-rijbewijzen die op of na 1 augustus 2019 zijn gehaald. Hoekstra is officieel partner van Cumela. Meer informatie over de vergoeding en voorwaarden vind je op de website van Cumela. Kom je er niet uit of het je vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

  Meer informatie over.

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen