TerugTerug

AVD
Praktijk en examen.

De AVD (Algemene Verkeersdeelneming) is het tweede en tevens laatste onderdeel van je motoropleiding. In dit deel ga je de openbare weg op. Je sluit af met een examen bij het CBR

AVD praktijk.

De AVD speelt zich, zoals de naam van de opleiding al aangeeft, af op de openbare weg. Als je gaat lessen, sta je met een portofoon in verbinding met je rijinstructeur die op de instructeursmotor achter je aanrijdt. Hij geeft je aanwijzingen, tips en support daar waar nodig. Je leert onder andere het belang van een juiste positie op de weg, goed anticiperen op het verkeersbeeld, het toepassen van een juiste kijktechniek en bochtentechniek. Nadat je je AVD lessen hebt gereden ga je op voor het AVD examen.

AVD examen.

Ook dit examen leg je af bij het CBR. Nadat je kennis hebt gemaakt met je examinator, ga je naar buiten waar hij je enkele vragen stelt over de motor. Vervolgens zal hij of zij je vragen een kenteken op te lezen op een afstand van 25 meter. Hierna stap je op de motor en begint de examenrit. De examinator volgt in een auto en geeft je via de portofoon opdrachten. Er wordt gekeken of jij je op een relaxte en veilige manier door het verkeer beweegt. Na afloop krijg je meteen de uitslag en wordt de uitslag digitaal doorgezonden naar het gemeentehuis van je woonplaats. Vaak kun je de dag na je examen het rijbewijs dan aanvragen!

Heb je een vraag?

We beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag telefonisch.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.

Informatie aanvragen