Rijopleiding Camperrijbewijs
regio Alkmaar.

Met een lichte vrachtwagen of camper op pad? Daarvoor heb je een C1 rijbewijs nodig. Wij leiden je volledig op voor het camperrijbewijs!

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste totaalopleider in Noord-Hollandgrootste totaalopleider in Noord-Holland
  • zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteitzekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit

  Omscholing via het UWV?

  UWV

  C1 camper pakket

  • iconLesmateriaal
  • iconE-learning
  • iconVM1: Basiskennis Verkeer & Techniek, lading en vervoerwetgeving
  • iconPraktijklessen (8 uur)
  • iconPraktijkexamen

  NKC pakket

  • iconMedische keuring
  • iconPraktijklessen (8 uur)
  • iconPraktijkexamen

  Rijopleiding Camperrijbewijs.

  Het C1 Camperrijbewijs is sinds 19 januari 2013 ingevoerd in Europa. Het is vooral een aantrekkelijk rijbewijs voor bestuurders van campers, kleine (distributie)vrachtwagens en bestuurders van zware BE-combinaties. Met het C1-Camperrijbewijs wordt de toegestane maximum massa maar liefst opgetrokken naar maximaal 7500 kg.

  Wat mag wel en niet?

  U mag met het C1-Camperrijbewijs voertuigen besturen met een toegestane maximum massa die ligt tussen de 3500 kg en de 7500 kg, met een maximum van 8 personen, exclusief de bestuurder. Hieronder ziet u in een kort overzicht wat u met de diverse rijbewijzen mag besturen:

  • Categorie B: maximaal 3500 kg en vanaf 18 jaar
  • Categorie BE: maximaal 7000 kg (combinatie) en vanaf 18 jaar
  • Categorie C1: tussen 3500 kg en 7500 kg en vanaf 18 jaar

  De opleiding.

  Het traject van de camperopleiding is opgedeeld in verschillende onderdelen. Het volgende kun je verwachten:

  • Theorie als voorbereiding op het theorie-examen (zelfstudie)
  • Afleggen 1 CCV examen; VM1: Basiskennis Verkeer & Techniek, lading en vervoerwetgeving
  • 8 uur praktijklessen onder begeleiding van een ervaren instructeur
  • CBR-praktijkexamen

  Theorie camperrijbewijs.

  Voor je C1-rijbewijs heb je een apart theoriecertificaat nodig. Dit certificaat moet behaald worden voor je aan de praktijklessen begint. Met het zelfstudie theoriepakket bereiden we je optimaal voor op het theorie-examen door een combinatie van boek(en) en online oefen- en examenmateriaal. Met dit pakket leer je dus niet enkel de theorie, maar kan je deze ook direct uitgebreid oefenen.

  Praktijk camperrijbewijs.

  Heb je het theoriecertificaat in bezit, dan kun je beginnen met de praktijklessen. Tijdens de praktijklessen leer je de verschillende praktijkvaardigheden zodat je met een veilig gevoel de weg op kunt. Een van onze ervaren instructeurs begeleidt je tijdens deze lessen zodat je precies die ondersteuning krijgt die jij fijn vindt. Zo haal je bij de Hoekstra al in twee dagen jouw C1 rijbewijs, inclusief het CBR-examen!

  Kosten camperrijbewijs.

  C1 camper pakket
  Hoekstra biedt een compleet camperpakket aan voor € 1.580,- waarbij alle bovenstaande onderdelen zijn inbegrepen. Tijdens de rijlessen krijg je een persoonlijk lesadvies en leren we je alle benodigde vaardigheden om veilig en verantwoord de weg op te gaan. De kosten voor het behalen van je C1 rijbewijs hangen uiteraard af van je leervaardigheid en hoeveel lessen je nodig hebt om veilig de weg op te gaan. Klaar om de wereld (of Nederland) te verkennen met jouw eigen camper!

  NKC pakket
  Als u lid bent van het NKC kunt u via hun website gratis gebruik maken van e-learning voor de theorie. De benodigde examens kunt u zelf inplannen via het CBR. De kosten voor het pakket met daarin alle overige onderdelen voor het rijbewijs zijn € 1.075.

  NKC Rijvaardigheidstraining voor camperaars
  Ben jij NKC-lid en wil je jouw camperrijvaardigheid verbeteren? Doe dan mee aan deze speciale training die ontwikkeld is door de NKC en de BOVAG. Verbeter op één dag alle essentiële technieken en ga daarna met nog meer zelfvertrouwen met jouw camper de weg op.

  Tijdens deze speciaal voor de camperaar ontwikkelde training leer je verschillende handelingen en komen diverse tests aan de orde. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Inparkeren, obstakels ontwijken, breedte en hoogte inschatten voor takken en bruggen, werking technologie (sensoren)
  • Ogen- , reactieen verkeerstest
  • Handige tips

  De enige training die 100% op de camperaar gericht is!

  Kosten terugverdienen
  Deze zeer complete training kost € 314,- per camper. Een bedrag dat je bovendien kunt terugverdienen. Want slaag je voor de training, dan krijg je de gehele looptijd dat je bij ons verzekerd bent 10% korting op de premie van je NKC camperverzekering*).

  Je hebt recht op de korting als je als geregistreerde (bij NKC) regelmatige bestuurder de rijvaardigheidstraining volgt, de bestuurder bent tijdens de training en de training met succes gevolgd hebt.

  NKC
  De NKC is hét consumenten platform voor de (Europese) camperliefhebber! Zij informeert en inspireert hen en brengt hen met elkaar in contact. Daartoe (ver)bindt de NKC-camperliefhebbers aan zich op een bij die liefhebber passende wijze. Leden/camperaars koesteren en ontzorgen alsmede de (Europese) aanhang verbreden met nieuwe doelgroepen. Op deze manier speelt de NKC in op de vele veranderingen horend bij het huidig tijdsgewricht en behoeften die (jongere) generaties stellen aan de diversiteit en professionaliteit van een moderne consumentenvereniging. Zie www.nkc.nl voor meer informatie.

  *) Deze korting vervalt als er 2 schuldschades in 2 jaar zijn gemeld (na 2 jaar schadevrij rijden kun je opnieuw deelnemen aan de training), of als er bij een camperwijziging sprake is van een risico-verzwaring. Na het volgen van een training met de nieuwe camper kun je weer 10% korting krijgen.

  Ambulancechauffeur

  Als je als ambulancechauffeur aan de slag wilt, moet je in bezit zijn van een B en C1 rijbewijs. Voor beroepschauffeurs is het normaal gesproken verplicht om bij een groot rijbewijs Code 95 te halen. Een ambulancechauffeur is echter vrijgesteld voor het Code 95 traject.

  Wil je meer informatie over het behalen van je C1 rijbewijs als ambulancechauffeur? Vul dan bovenin je gegevens in, wij nemen z.s.m. contact met je op!

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen