TerugTerug

De voor- en nadelen van de tussentijdse toets op een rijtje!

De tussentijdse toets vindt plaats bij een examenlocatie van het CBR. Bij een tussentijdse toets ervaar je hoe het is om het echte rijexamen te doen. Het duurt 55 minuten en het is mogelijk om de bijzondere verrichtingen van je rijexamen alvast af te ronden. Wij zetten even kort de voor- en nadelen voor je op een rijtje.

 

 

Voordelen

Het grootste voordeel van de tussentijdse toets is dat je ervaart hoe het is om je rijexamen te doen. De CBR-examinator neemt de toets af en je instructeur rijdt mee. Het voordeel hiervan is dat je instructeur jou daarna kan vertellen wat er goed ging en waar je nog op moet letten de volgende keer. Je kan dan gericht toewerken naar het rijexamen door aan de gang te gaan met je verbeterpunten. Bij de tussentijdse toets kun je daarnaast ook de bijzondere verrichtingen alvast afronden. Denk hierbij aan het inparkeren en de stopopdracht. Als je dit voldoende gedaan hebt hoef je de bijzondere verrichtingen niet meer te doen tijdens je rijexamen. Zo kun je in alle rust toewerken naar het afrijden.

Nadelen

De tussentijdse toets kost €112,75, hier komen echter nog extra kosten van je rijschool bij. Weeg dus goed voor jezelf af of je het de moeite waard vindt om een tussentijdse toets af te nemen.

Tip 🙂

De tussentijdse toets levert je het meeste op als je de toets richting het einde van je rijopleiding doet. Als je het te vroeg doet leveren de ervaringen van een rijexamen je een stuk minder op. Laat je hierover goed adviseren door je instructeur.

Moet je nog beginnen met het volgen van rijlessen? Klik dan hier om de mogelijkheden van ANWB rijschool Hoekstra te bekijken.

Heb je een vraag?

We beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag telefonisch.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.