ADR Basis

Tijdens deze 2-daagse cursus worden alle onderwerpen behandeld die in basis van belang zijn wanneer je gevaarlijke stoffen gaat vervoeren en met welke veiligheidsvoorschriften en procedures je te maken krijgt als chauffeur van gevaarlijke stoffen.

Doel

Na het voltooien van deze cursus is de chauffeur in staat de verschillende gevaarsetiketten te herkennen en een juiste procedure toe te passen voor, tijdens en na het transport welke toegespitst is op de specifieke lading van dat moment.

Voor wie?

Deze training is voor chauffeurs die gevaarlijke stoffen vervoeren. In het ADR-verdrag is geregeld dat een chauffeur die gevaarlijke stoffen vervoert in het bezit moet zijn van een ADR-vakbekwaamheidscertificaat. Deze heeft een geldigheid van vijf jaar.

Inhoud opleiding

Tijdens de opleiding komen er zaken aan de orde als algemene kennis van gevaarlijke stoffen, vervoeren van stukgoed, brandbestrijding, herkenning en juist gebruik van oranje borden, verlenen van eerste hulp, regels en wetgeving omtrent vervoer en technische voertuigkennis. Dit is slechts een greep uit de vele onderwerpen.

Locatie

De training kan zowel op ons opleidingscentrum plaatsvinden als op locatie. Informeer naar de mogelijkheden!

Programma:

  • 2-daagse cursus met theorie en praktijk

Waarde Nascholing:

  • Totale opleiding bij nieuw:¬†2 x 7 uur theorie uren
  • Totale opleiding bij herh. : 2 x 7 uur theorie uren

Lesmateriaal:

  • Studiemateriaal¬†aangeleverd door Hoekstra Opleidingen

Certificering:

  • Certificaat + Pasje

Meer informatie

Aanmelden

Meer informatie? Vraag nu aan!