VCA cursus
Basis of VOL.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers.
In ons eigen logistieke opleidingscentrum kun je zowel
de opleiding Basis als VOL volgen. 

Direct aanmelden

Vrijblijvend
informatie aanvragen.

  • GROOTSTE TOTAALOPLEIDER IN DE REGIOGROOTSTE TOTAALOPLEIDER IN DE REGIO
  • ZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEITZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEIT

VCA cursus.

VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. In de volksmond wordt het certificaat ook wel gewoon veiligheidscertificaat genoemd. De werkgever is wettelijk verplicht om voorlichting en instructie (VCA cursus) aan te bieden over de risico’s van de uit te voeren werkzaamheden. Als een bedrijf levert aan VCA-gecertificeerde bedrijven, dan moeten zijn medewerkers in het bezit zijn van een veiligheidscertificaat. Enkele voorbeelden zijn de terreinen van de chemische industrie waarbij onder andere kiepautochauffeurs, kraanmachinisten, aannemers, schilders en constructiebedrijven werkzaamheden uitvoeren. Hoofdlijnen van onze VCA cursus is de algemene veiligheid en het inzicht hebben in alle veiligheidsaspecten. Het certificaat is tien jaar geldig.

Voor wie?

VCA is van oudsher bekend vanuit de bouw. Tegenwoordig komt VCA als certificering ook veel voor in de transportsector, de onderhoudsbranche en bij overheden. VCA is een certificaat waarmee je de veiligheid en gezondheid op de werkvloer waarborgt.

VCA Basis of VCA VOL

VCA bestaat in twee varianten: Basis en VOL. Operationeel leidinggevenden en ZZP’ers hebben de VCA VOL cursus nodig. Alle andere werknemers kunnen uit de voeten met de VCA Basis cursus.

Inhoud van de VCA cursus.

Bij VCA staan veiligheid en gezondheid op de werkvloer centraal. Bij de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Arbo wetgeving
  • Risico’s en preventie
  • PBM’S
  • Brand en explosiegevaar
  • Elektriciteit
  • Machines en gereedschappen

Een VCA-certificaat is tien jaar geldig. Daarna moet opnieuw examen worden afgelegd. In België en Duitsland worden de VCA-certificaten meestal erkend en geaccepteerd, in de overige landen is dit niet zo.

Kosten VCA cursus.

De kosten van de cursus zijn € 209,- voor VCA Basis en € 229,- voor VCA VOL (beide exclusief  kosten voor het examen en 21% btw).

Let op!

De cursus kan meetellen voor 7 uur theoretische nascholing Code 95.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.

Informatie aanvragen