Rijopleiding Vrachtwagenrijbewijs
regio Alkmaar.

Aan de slag als vrachtwagenchauffeur? Volg dan de opleiding voor het C-rijbewijs bij Hoekstra Opleidingen. De grootste totaalopleider van Noord-Holland met een hoog slagingspercentage.

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste totaalopleider in de regiogrootste totaalopleider in de regio
  • zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteitzekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit

  Omscholing via het UWV?

  UWV

  Rijopleiding Vrachtwagenbewijs.

  Het vrachtwagenrijbewijs is verplicht als je een voertuig bestuurt dat zwaarder is dan 7.500 kg. Wil je je rijbewijs ook beroepsmatig gaan gebruiken, dan is een verplicht onderdeel van je opleiding de Vakbewaamheid (Code95), vroeger ook wel bekend als het Chauffeursdiploma. Voordat je kunt gaan lessen, moet je eerst theorie doen. Afhankelijk van hoe snel je daar doorheen gaat en het beschikbaar aantal examenplaatsen, kun je daarna van start met lessen. Tijdens de theorietraining rijden we een rijtest met je. Na deze rijtest kunnen we precies aangeven hoeveel rijlesuren je nodig zult hebben voor het praktijkexamen.

  Theorie C-rijbewijs.

  Net als bij de auto, begint de opleiding met theorie. Theorie bestaat uit drie modules:

  • VM1: Basiskennis Verkeer & Techniek, lading en vervoerwetgeving
  • VM2: Verdieping Voertuigtechniek en Veilig lading vervoeren
  • VM3: Verdieping Wet- en regelgeving, markt en beroepshouding

  Om je goed voor te bereiden op de examens, kun je deelnemen aan onze klassikale trainingen. Deze worden gegeven in dag- of avondopleidingen. Tijdens de theorietrainingen rijden we een rijtest met je, zodat we precies weten hoeveel rijlessen je straks nodig hebt voor het praktijkexamen. Op basis hiervan wordt persoonlijk pakket voor je samengesteld.

  Medische keuring.

  Voordat je een praktijkexamen kunt doen moet je eerst medisch gekeurd worden. Voor de medische keurig moet je een goedgekeurde gezondheidsverklaring hebben, deze kun je aanvragen bij het CBR. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

  Lees meer

  Rijlessen C-rijbewijs.

  Tijdens de rijlessen leer je op een veilige en verantwoorde manier om te gaan met de vrachtwagen in het verkeer. Zaken als een juist gebruik van je spiegels, wat zeer belangrijk is vanwege je beperkte zicht rondom en het juist inschatten van de voertuigafmetingen, komen hierbij aan bod. Een deel van de lessen gaat ook over manoeuvreren, zoals recht achteruit rijden, een bocht achteruit maken en aandokken in een laadkuil.

  Examen C-rijbewijs.

  Je sluit de opleiding af met het Praktijkexamen C bij het CBR. Ga je beroepsmatig aan de slag, dan moet je naast het Praktijkexamen C nog twee examens afleggen: de Praktische Toets en de Toets Besloten Terrein. Bij de Praktische Toets wordt er gekeken of je veilig en zelfstandig een vrachtwagen kan laden en lossen. Bij de Toets Besloten Terrein ligt de aandacht bij het manoeuvreren met de vrachtwagen op een uitgezet parcours. Deze toetsen worden beide in één dag op ons eigen oefenterrein gegeven en geëxamineerd. Dit geeft jou de voorsprong;  je doet op bekend terrein examen.

  Kosten C-rijbewijs.

  De kosten van de opleiding zijn afhankelijk van het aantal lesuren dat je nodig hebt. Tijdens de theorietraining rijden we daarom een rijtest met je, zodat we precies weten hoeveel rijlessen je straks nodig hebt. Je voorkomt op deze manier dat je aan te grote of juist te kleine pakketten vast zit. We stellen het pakket echt samen op basis van jouw vaardigheden. Vraag meer informatie aan om een goed beeld te krijgen van de totale kosten.

  BTW-vrijstelling.

  Voor particulieren zijn wij btw-vrijgesteld. Dit scheelt je maar liefst 21% op je rijopleiding.

  Meer informatie over.

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen