Rijopleiding vrachtwagenrijbewijs plus aanhanger
regio Alkmaar.

Het vrachtwagen aanhangerrijbewijs (CE) is nodig om te mogen rijden in een vrachtwagen met een middenas aanhanger, een oplegger of een twee-assige schamelwagen. Bij Hoekstra Opleidingen ben je aan het juiste adres voor je CE-rijbewijs.

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste totaalopleider in de regiogrootste totaalopleider in de regio
  • zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteitzekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit

  Omscholing via het UWV?

  UWV

  Rijopleiding vrachtwagen aanhangerrijbewijs

  Wil je gaan rijden in een vrachtwagen met een middenas aanhanger, een oplegger of een twee-assige schamelwagen? Dan is het CE-rijbewijs verplicht. Je hoeft hiervoor geen theorie te leren of examens te doen. Alleen een medische keuring en praktijklessen met praktijkexamen volstaan. Hoeveel praktijklessen nodig zijn om met goed gevolg het praktijkexamen te kunnen afleggen, varieert per persoon. We bieden een compleet alles-in-één pakket, afgestemd op jouw specifieke behoefte. Hierin zitten de praktijklessen en het praktijkexamen.

  Lessen en examen CE-rijbewijs.

  De planning van zowel de praktijkopleiding als het praktijkexamen gaat in overleg met jou. De opleiding kan zowel in hele dagen als in dagdelen gepland worden. We laten het examen zo goed mogelijk aansluiten op de opleiding. Je kunt de lessen naar eigen keuze volgen op een combinatie trekker + oplegger, of een bakwagen + midden-asser combi, handgeschakeld of automaat.

  Medische keuring CE-rijbewijs.

  Voordat je examen kunt doen, heb je een medische keuring nodig. Ook wel de Gezondheidsverklaring nodig. Dat duurt vaak een paar maanden. Daarom is het verstandig dit vrij snel na je theorie aan te vragen. Maar ook weer niet te snel; je keuring is een jaar geldig. Ga je gelijk na het halen van je vrachtwagenrijbewijs (C) door met CE, dan kan het zijn dat de keuring van C nog geldig is (mits binnen de geldigheidsduur van een jaar). 

  Lees meer

  BTW-vrijstelling.

  Voor particulieren zijn wij btw-vrijgesteld. Dit scheelt je maar liefst 21% op je rijopleiding.

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen