Rijopleiding Busrijbewijs
regio Alkmaar.

Om een lijnbus of een touringcar te besturen heb je het busrijbewijs (D) nodig. Met onze exclusieve opleiding krijg jij precies die opleiding die je nodig hebt om een succesvol touringcarchauffeur te worden.

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste totaalopleider in de regiogrootste totaalopleider in de regio
  • ZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEITZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEIT

  Omscholing via het UWV?

  UWV

  Rijopleiding Busrijbewijs.

  Naast het besturen van een lijnbus of een touringcar met een bus rijbewijs, komt er bij het vak van touringcarchauffeur nog meer om de hoek kijken. Het is meer dan personen van A naar B vervoeren. Als chauffeur en gastheer moet je er voor zorgen dat de mensen die je vervoert op een prettige, veilige en comfortabele manier op de plaats van bestemming komen, binnen de tijd waarin ze dit verwachten. Een hele verantwoordelijkheid. Wij begeleiden je stap voor stap in de opleiding tot buschauffeur. 

  Theorie D-rijbewijs.

  Net als bij de auto, begint de opleiding met theorie. Theorie bestaat uit drie modules:

  • VM1: Basiskennis Verkeer & Techniek, lading en vervoerwetgeving
  • VM2: Verdieping Voertuigtechniek en Veilig lading vervoeren
  • VM3: Verdieping Wet- en regelgeving, markt en beroepshouding

  Om je goed voor te bereiden op de examens, kun je deelnemen aan onze klassikale trainingen. 

  Liever zelfstandig leren? Dat kan natuurlijk ook. Met ons zelfstudiepakket kun je in eigen tempo de theorie tot je nemen. Tijdens de theorietraining rijden we een intake met je, zodat we precies weten hoeveel rijlessen je straks nodig hebt.

  Medische keuring.

  Voordat je examen kunt doen, heb je een medische keuring nodig. Ook wel de Gezondheidsverklaring. Dat duurt vaak een paar maanden. Daarom is het verstandig dit vrij snel na je theorie aan te vragen. Maar ook weer niet te snel; je keuring is een jaar geldig. Onze eigen keuringsarts verricht de keuring bij ons op de verkeersschool.

  Lees meer

  Rijlessen D-rijbewijs.

  Tijdens de rijlessen leer je op een veilige, verantwoorde en voor de passagiers comfortabele manier met de bus in het verkeer te rijden. Zaken als een juist gebruik van je spiegels, wat uiteraard zeer belangrijk is vanwege je beperkte zicht rondom en het juist inschatten van de voertuigafmetingen komen uitgebreid aan bod. Een deel van de lessen gaat over het manoeuvreren, zoals recht achteruit rijden, een bocht achteruit maken en stoppen en wegrijden bij echte bushaltes.

  Examen D-rijbewijs.

  Je sluit de opleiding af met het Praktijkexamen D bij het CBR. Ga je beroepsmatig aan de slag, dan moet je naast het Praktijkexamen D nog twee examens afleggen: de Praktische Toets en de Toets Besloten Terrein. Bij de Praktische Toets wordt er gekeken of je veilig en zelfstandig een bus besturen. Bij de Toets Besloten Terrein ligt de aandacht bij het manoeuvreren met de bus op een uitgezet parcours. Deze toetsen worden beide in één dag op ons eigen oefenterrein gegeven en geëxamineerd. 

  Kosten D-rijbewijs.

  De kosten van de opleiding zijn afhankelijk van het aantal lesuren dat je nodig hebt.  Tijdens de theorietraining rijden we daarom een intake met je, zodat we precies weten hoeveel rijlessen je straks nodig hebt. Vraag meer informatie aan, om een goed beeld te krijgen van de kosten van de opleiding. 

  Btw-vrijstelling.

  Voor particulieren zijn wij btw-vrijgesteld. Dit scheelt je maar liefst 21% op je rijopleiding.

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen