TerugTerug

WRM-bijscholing
categorie B.

WRM-bijscholing is verplicht. Om je WRM-bevoegdheidspas geldig te houden, moet je namelijk elke vijf jaar drie dagen (of zes dagdelen) theoretische bijscholing volgen. Zolang je WRM-bevoegdheidspas geldig is, mag je zelf kiezen wanneer je de theoretische bijscholing wilt volgen. In die vijf jaar mag je niet twee keer dezelfde cursus volgen. 

Cursus Stagementor.

Met deze tweedaagse cursus (vier dagdelen) kun je een aankomend rijinstructeur begeleiden tijdens de verplichte stage.

Cursus verkeerskunde: taal en tekens van de weg.

Tijdens deze cursus (één dag of twee dagdelen) leer je als rijinstructeur de omgeving bewust te interpreteren en mogelijke gevaren in een zo vroeg mogelijk stadium te herkennen.

Cursus 2toDrive.

De cursus is bedoeld voor rijinstructeurs die zich verder willen verdiepen in het lesgeven aan jongeren (16 en 17 jaar) in het kader van 2ToDrive. In de cursus komt onder andere aan bod: wettelijke regelingen, aanvragen van de begeleiderspas, wettelijke aansprakelijkheid, omgaan met leerlingkenmerken, sancties voor de begeleider, verschil tussen instructie geven en coachen, belangrijkste aspecten van coachen, coachen als begeleider en coachen als rijinstructeur.

Cursus faalangstinstructeur.

Een leerling met faalangst kan een praktijkexamen afleggen bij het CBR van 80 minuten. In deze cursus (twee dagdelen) wordt nader ingegaan op de componenten die relatie hebben met faalangst. Wat is faalangst en wat is rijexamenangst? Wat kunnen de oorzaken zijn en welke signalen geeft een leerling af? Hoe gaan we als instructeur hiermee om? Al deze zaken komen aan de orde tijdens de cursus.

Cursus coaching en feedback geven.

In deze cursus (twee dagdelen) wordt er aandacht besteed aan het coachen van een leerling tijdens de praktijkles. Coachen en feedback geven tijdens de rijles is minstens net zo belangrijk als het instructie geven op zich. 

Cursus gevaarherkenning.

Tijdens het theorie-examen van een leerling bij het CBR worden er vragen gesteld over het vroegtijdig herkennen van gevaarlijke situaties. In de cursus wordt behandeld waarom dit in het examen bij het CBR is opgenomen en op welke manier dit op het examen wordt gevraagd. Er wordt uitgelegd wat er verstaan wordt onder gevaarherkenning.

Cursus ADHD en aanverwante stoornissen.

Een leerling met ADHD of een andere beperking ziet de wereld om zich heen anders. Als rijinstructeur leer je in deze cursus les te geven aan deze groep leerlingen.

Kosten

Benieuwd naar de kosten? Neem contact met ons op en we vertellen je er alles over. Sowieso zijn alle cursussen voor particulieren vrijgesteld van btw. Voor bedrijven komt er 21% btw bij.

Heb je een vraag?

We beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag telefonisch.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.

Informatie aanvragen