Rijinstructeur vrachtwagen
regio Alkmaar.

Rijinstructeur worden op een vrachtwagen? Volg dan de instructeursopleiding vrachtwagen bij Hoekstra Opleidingen. Dé opleider in regio Alkmaar. Bovendien zijn instructeursopleidingen ook mogelijk met financiering vanuit ons, inclusief baangarantie!

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste opleider in regio alkmaargrootste opleider in regio alkmaar
  • zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteitzekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit

  Omscholing via het UWV?

  UWV

  Rijinstructeur vrachtwagen

  Vrachtwagenchauffeur ben je vaak niet voor niets geworden. Liefde voor het vak, daar draait het om. Wat nou als die je liefde kunt doorgeven? Dat doe je als je aan de slag gaat als rijinstructeur vrachtwagen. Onze vrachtwageninstructeurs leren jou alles wat ervoor nodig is om instructeur te worden. De opleiding bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Je sluit de opleiding af met een examen. Om de opleiding te volgen moet je een geldig WRM-certificaat auto hebben.

  Eerste kennismaking.

  Persoonlijk contact vinden wij belangrijk. Daarom nodigen we je bij de start graag uit voor een vrijblijvend adviesgesprek bij ons op het opleidingscentrum.  Tijdens dit gesprek hebben we ook het studiemateriaal voor je klaarliggen, zodat je kunt zien wat het inhoud en waaruit dit bestaat. Mocht je meteen enthousiast zijn geworden, dan kun je het lesmateriaal meteen meenemen en direct starten met je opleiding.

  De opleiding: theorie.

  Het opleidingstraject om rijinstructeur vrachtwagen te worden bestaat uit twee fasen. De eerste fase draait om de theorie. De volgende onderwerpen aan bod: wet- en regelgeving, RVV, verkeersveiligheid, voertuigkennis, rijprocedure categorie C en verkeersinzicht. Aan het eind van deze fase volgt een examen.

  De opleiding: praktijk.

  In de tweede gaat over de eigen rijvaardigheden. Ook deze fase sluit je af met een examen.

  Wanneer mag je aan de slag?

  Nadat je fasen 1 en 2 hebt doorlopen ben je WRM bevoegd rij-instructeur. Zodra je je je WRM-bevoegdheidspas toegestuurd hebt gekregen kun je aan de slag als rijinstructeur vrachtwagen. Doorgaans is dit binnen enkele weken, afhankelijk van de drukte bij het IBKI (het examencentrum die jou examineert).

  WRM-certificaat auto verplicht

  De opleiding tot instructeur vrachtwagen is alleen mogelijk als je een geldig WRM-certificaat voor de auto hebt. De opleiding is dus altijd een aanvulling op je WRM bevoegdheid voor de auto.

  Instructeursopleiding cat. C

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen