Rijinstructeur motor
regio Alkmaar.

Als liefhebber je passie voor motorrijden doorgeven? Start een carrière als rijinstructeur op de motor. Je instructeursopleiding motor haal je bij Hoekstra Instructeursopleidingen. Bovendien zijn instructeursopleidingen ook mogelijk met financiering vanuit ons, inclusief baangarantie!

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste opleider in regio alkmaargrootste opleider in regio alkmaar
  • zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteitzekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit

  Rijinstructeur motor.

  Geniet je zelf maximaal van motorrijden en geef je de liefde graag door? Dat kan als rijinstructeur op de motor. Motorrijden is en blijft genieten en heerlijk om te ervaren. En wat is er uiteindelijk leuker dan dit heerlijke gevoel samen met je cursisten te mogen delen? Voor het vak motorinstructeur moet je verschillende theoretische modules doorlopen. Deze zijn natuurlijk extra gericht op veiligheid en de technieken van het motorrijden. Voor het praktische deel moet je een praktijkexamen rijden en een praktijkles geven aan een leerling.

  Persoonlijke kennismaking.

  Wij vinden het belangrijk om in een persoonlijk gesprek de opleiding met je door te spreken. Daarom nodigen we altijd uit om bij ons op het opleidingscentrum langs te komen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek hebben we ook het lesmateriaal voor je klaarliggen, zodat je ook meteen kunt zien waaruit het lesmateriaal bestaat. Mocht je meteen enthousiast zijn geworden, dan kun je het lesmateriaal meteen meenemen en direct starten met je opleiding.

  De opleiding: fase 1.

  Fase 1 is de theorie en praktijk. In het theoretische gedeelte van deze fase de volgende onderwerpen aan bod: wet- en regelgeving, RVV, verkeersveiligheid, voertuigkennis, rijprocedure categorie A, verkeersinzicht en examen. Het praktijkgedeelte draait om de eigen rijvaardigheid. Dit sluit je af met een examen. Daarin worden praktijkvaardigheden en bijzondere verrichtingen geëxamineerd.

  De opleiding: fase 2.

  Fase 2 is een stage van 20 uur. Die volg je bij ons op de rijschool. Het is een actieve stage; je geeft dus zelf les. 

  Wanneer mag je aan de slag?

  Nadat je fasen 1 en 2 hebt doorlopen ben je WRM bevoegd rij-instructeur. Zodra je je je WRM-bevoegdheidspas toegestuurd hebt gekregen kun je aan de slag als rijinstructeur A! Doorgaans is dit binnen enkele weken, afhankelijk van de drukte bij het IBKI (het examencentrum die jou examineert).

  Instructeursopleiding cat. A

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen