Rijinstructeur bus
regio Alkmaar.

Als buschauffeur de liefde voor het vak doorgeven? Volg dan de instructeursopleiding bus. Natuurlijk bij Hoekstra Instructeursopleidingen. Bovendien zijn instructeursopleidingen ook mogelijk met financiering vanuit ons, inclusief baangarantie!

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste opleider in regio alkmaargrootste opleider in regio alkmaar
  • zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteitzekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit

  Omscholing via het UWV?

  UWV

  Rijinstructeur bus.

  Wil je je kennis en kunde doorgeven en toekomstige buschauffeurs opleiden? Dat kan met het diploma rijinstructeur D op zak. Onze enthousiaste en professionele opleiders leren jou alles wat ervoor nodig is om instructeur te worden. De opleiding bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Je sluit de opleiding af met een examen. Om de opleiding tot businstructeur te volgen, moet je een geldig WRM-certificaat auto hebben.

  Persoonlijke kennismaking.

  Wij vinden het belangrijk om in een persoonlijk gesprek de opleiding met je door te spreken. Daarom nodigen we altijd uit om bij ons op het opleidingscentrum langs te komen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek hebben we ook het lesmateriaal voor je klaarliggen, zodat je ook meteen kunt zien waaruit het lesmateriaal bestaat. Mocht je meteen enthousiast zijn geworden, dan kun je het lesmateriaal meteen meenemen en direct starten met je opleiding.

  De opleiding: fase 1.

  Fase 1 van de opleiding is het theoretische gedeelte. In deze fase de volgende onderwerpen aan bod: wet- en regelgeving, RVV, verkeersveiligheid, voertuigkennis, rijprocedure categorie D en verkeersinzicht. Aan het eind van deze fase volgt een examen.

  De opleiding: fase 2.

  Deze fase gaat over de eigen rijvaardigheden. Ook deze fase sluit je af met een examen.

  WRM-certificaat auto verplicht.

  De opleiding tot businstructeur is alleen mogelijk als je een geldig WRM-certificaat voor de auto hebt. De opleiding is dus altijd een aanvulling op je WRM bevoegdheid voor de auto.

  Wanneer mag je aan de slag?

  Nadat je het opleidingstraject hebt doorlopen, ben je WRM bevoegd rij-instructeur. Zodra je je je WRM-bevoegdheidspas toegestuurd hebt gekregen kun je aan de slag als rijinstructeur D! Doorgaans is dit binnen enkele weken, afhankelijk van de drukte bij het IBKI (het examencentrum die jou examineert).

  Instructeursopleiding cat. D

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen