Rijinstructeur aanhanger
regio Alkmaar.

Je instructeursopleiding E (auto plus aanhanger) haal je bij Hoekstra Instructeursopleidingen. Al meer dan 50 jaar gerenommeerd opleidingscentrum in Alkmaar. Bovendien zijn instructeursopleidingen ook mogelijk met financiering vanuit ons, inclusief baangarantie!

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • grootste opleider in regio alkmaargrootste opleider in regio alkmaar
  • zekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteitzekerheid, betrouwbaarheid en kwaliteit

  Omscholing via het UWV?

  UWV

  Rijinstructeur E achter B.

  Rijinstructeur E achter B is een mooie aanvulling op het instructeursbewijs voor de auto. Rijden met een aanhanger, in combinatie nauwe bochten nemen en achteruit manoeuvreren, is lastiger dan je denkt. De opleiding tot auto met aanhangwageninstructeur geeft je de tools (en bevoegdheid) om deze vaardigheden aan te leren. Breid je kwalificaties als instructeur uit en profileer jezelf breder in de markt.

  Onze professionele docenten brengen jou precies de fijne kneepjes van het vak bij. Daar komt meer bij kijken dan je misschien op het eerste gezicht denkt. Dat vergt gedegen vakkennis en professionaliteit.

  Persoonlijke kennismaking.

  Wij vinden het belangrijk om in een persoonlijk gesprek de opleiding met je door te spreken. Daarom nodigen we altijd uit om bij ons op het opleidingscentrum langs te komen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek hebben we ook het lesmateriaal voor je klaarliggen, zodat je ook meteen kunt zien waaruit het lesmateriaal bestaat. Mocht je meteen enthousiast zijn geworden, dan kun je het lesmateriaal meteen meenemen en direct starten met je opleiding.

  De opleiding: fase 1A.

  In de eerste fase (fase 1A) leer je de theorie van de rijtaak, verkeerstaak en alle wet- en regelgeving. Ook mobiliteit, doorstroming, milieu en verkeersinzicht komen aan bod.

  De opleiding: fase 1B.

  In de tweede fase (fase 1B) komt je eigen rijvaardigheid aan bod: een rijproef en uitvoering van de bijzondere verrichtingen.

  Vereiste vooropleiding.

  Je mag deelnemen aan de rijinstructeursopleiding E achter B als je in het bezit bent van een geldig Nederlands instructeursbewijs categorie B en rijbewijs categorie BE.

  Wanneer mag je aan de slag?

  Nadat afronden van fase 1A en 1B fasen ben je WRM bevoegd rijinstructeur BE. Zodra je je WRM-bevoegdheidspas toegestuurd hebt gekregen kun je aan de slag als rijinstructeur BE! Doorgaans is dit binnen enkele weken, afhankelijk van de drukte bij het IBKI (het examencentrum die jou examineert).

  Instructeursopleiding cat. BE

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen