Het nieuwe rijden
dagopleiding.

Deze cursus is speciaal om inzicht te krijgen welk
effect een rijstijl heeft op het brandstofverbruik.
Deze cursus doen wij op aanvraag.

Direct aanmelden

  Vrijblijvend
  informatie aanvragen.

  • GROOTSTE TOTAALOPLEIDER IN DE REGIOGROOTSTE TOTAALOPLEIDER IN DE REGIO
  • ZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEITZEKERHEID, BETROUWBAARHEID EN KWALITEIT

  Het Nieuwe Rijden.

  Het Nieuwe Rijden is de officiële Nederlandse benaming voor een rijstijl die met moderne, computer-gestuurde motoren in nieuwe auto’s brandstofbesparend werkt. Doel is om automobilisten, zakelijke rijders, beroepschauffeurs en wagenparkbeheerders te stimuleren zo efficiënt mogelijk te rijden en rij- en reisgedrag slim aan te passen.

  Voor wie?

  Deze cursus is speciaal voor beroepschauffeurs (in bezit van rijbewijs C).

  Inhoud cursus Het Nieuwe Rijden.

  De opleiding bestaat uit een deel inleidende theorie. Het overgrote deel bestaat uit praktijkritten. We maken een besparingsrapportage. Daarin staat duidelijk wat de besparingsmogelijkheden zijn van rijden volgens de ‘oude’ stijl en Het Nieuwe Rijden. Na de cursus weet je precies Het Nieuwe rijden toe te passen en daarmee brandstofkosten en slijtagekosten te besparen. Ook weet je een defensieve rijstijl toe te passen door tijdig te anticiperen op (plotselinge) veranderingen in het verkeersbeeld.

  Programma en locatie cursus Het Nieuwe Rijden.

  Het is een eendaagse cursus met praktijk. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige lesmateriaal. De opleiding kan gegeven worden in een van onze daartoe uitgeruste vrachtwagens, maar eventueel ook in eigen voertuig. Voorwaarde is dan wel dat er een officiële derde zitplaats aanwezig is en deze ook is uitgerust met een brandstofverbruiksmeter. De cursus kan zowel op ons eigen opleidingscentrum plaatsvinden als op locatie.

  Waarde Code 95 nascholing.

  De cursus telt mee voor 7 uur praktische nascholing.

  Een vraag?
  Stel ‘m gerust.

  Informatie aanvragen