Digitale tachograaf
dagopleiding.

Deze cursus is speciaal voor beroepschauffeurs
die dit belangrijke instrument goed willen gebruiken.

Direct aanmelden

Vrijblijvend
informatie aanvragen.

Digitale tachograaf.

Zware vrachtwagens, bussen en lichte bedrijfsvoertuigen in het beroepsgoederenvervoer moeten een digitale tachograaf hebben. Een tachograaf registreert de rij- en rusttijden, de snelheid en de afgelegde afstand van een voertuig. De digitale tachograaf is dus een belangrijk en verplicht instrument voor zowel de chauffeur als de werkgever. Een onjuist gebruik hiervan brengt enorme financiële risico’s met zich mee.

Voor wie?

Deze cursus is speciaal voor beroepschauffeurs (in bezit van rijbewijs C of rijbewijs D) die verplicht moeten rijden met een digitale tachograaf. Ook planners hebben veel baat bij deze cursus, aangezien het inzicht geeft in het instrument.

Inhoud cursus digitale tachograaf.

Tijdens de cursus leer je alles over wetgeving rondom de rij- en rusttijden en de digitale tachograaf, arbeidstijdenbesluit, feitelijke bediening van het apparaat en controlerende instanties langs de weg. Na de opleiding weet je precies hoe je de tachograaf moet bedienen en wat de (financiële) gevolgen kunnen zijn onjuist gebruik. 

Programma en locatie cursus digitale tachograaf.

Het is een eendaagse theoretische cursus. Desgewenst kunnen we de cursus in meerdere delen opknippen. Bij de start ontvang je een lesmap met daarin al het nodige lesmateriaal. De cursus kan zowel op ons eigen opleidingscentrum plaatsvinden als op locatie.

Waarde Code 95 nascholing.

De cursus telt mee voor 7 uur theoretische nascholing.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.

Informatie aanvragen