TerugTerug

Nieuwbouw

De eerste paal!

ALKMAAR – Afgelopen woensdag 7 september is op Industrieterrein “De Boekelermeer” in Alkmaar de nieuwbouw begonnen van een van de grootste en modernste opleidingscentra van Nederland op het gebied van veiligheid, mobiliteit en transport. Hoekstra Opleidingen heeft, op dit tot beste industrieterrein van Nederland bekroonde industrieterrein, een perceel van maar liefst vijfenzeventighonderd vierkante meter aangekocht om alle opleidingen te kunnen aanbieden vanuit één opleidingslocatie. De nieuwe locatie biedt plaats aan meer dan honderd cursisten per dag. Door de sterke groei en ontwikkeling die het bedrijf sinds vijf jaar doormaakt, zijn de opleidingen nu verdeeld geraakt over vijf locaties versnipperd door Alkmaar.

Niemand minder dan de grondlegger van dit 54 jaar oude familiebedrijf, dhr. Ykele Hoekstra, heeft door middel van het slaan van de eerste paal het bouwproces officieel in gang gezet. De huidige eigenaren, Daniël en Daniëlle Hoekzema, kijken terug op een mooie periode van groei. “De groei heeft inmiddels zo’n vlucht genomen dat de tijd nu gekomen is te gaan verhuizen. Nieuwbouw is daarmee een logische stap richting de toekomst.’’

Naast de rijopleidingen die Hoekstra Opleidingen verzorgt kunnen er straks op eigen terrein slipcursussen en veiligheidstrainingen gegeven worden. Daarnaast is het nieuwe opleidingscentrum uitgerust met een moderne logistieke opleidingshal waar men zich kan bekwamen in specialismes als Heftruck, Reachtruck, Hoogwerker en Stapelaar.
De moderne theorielokalen bieden in totaal plaats aan meer dan honderd cursisten per dag alwaar men de theorie kan gaan volgen voor het rijbewijs, maar ook opleidingen als BHV en VCA worden hier gegeven. Daarnaast worden er door Hoekstra Opleidingen duizenden chauffeurs per jaar nageschoold voor de transportbedrijven uit Noord Holland voor de verplichte Code95 nascholing voor beroepschauffeurs.

De voltooiing van de bouw verwacht men in het voorjaar van 2017.

image-2016-09-08

————————————————————————————————————————————————————————–

Nieuw pand medio 2017!

Na een spannende en hectische fase van voorbereiding kunnen we nu dan eindelijk met gepaste trots aan u vertellen dat wij gaan nieuwbouwen op industrieterrein Boekelermeer in Alkmaar. Dit industrieterrein is onlangs nog verkozen tot ‘beste bedrijventerrein van Nederland’. Aan de Pyrietstraat 4 zullen wij een ultramodern opleidingscentrum laten verrijzen op een perceel van ruim 5000m2 waarbij we alle disciplines onder één dak zullen gaan huisvesten.

Onze nieuwe locatie wordt dusdanig van formaat dat wij bijna alle soorten examens vanaf ons eigen terrein kunnen laten plaatsvinden. Een groot voordeel voor cursisten vanwege de vertrouwdheid met de opleidingslocatie.

Ook ons ruim 400m2 grote logistieke opleidingscentrum die volledig voldoet aan de CCV eisen, is bij uitstek geschikt voor alle mogelijke logistieke opleidingen welke men bij ons kan volgen. Tijdens een welverdiende pauze is het straks goed toeven in het ‘’Truckerscafe’’ waar de cursisten die een dagopleiding volgen, gebruik kunnen maken van een uitgebreid lunchbuffet. Uiteraard zal het ‘’balletje gehakt’’ niet ontbreken!

De bouw gaat starten in oktober van dit jaar. Eind mei 2017 zullen de laatste werkzaamheden worden afgerond waarna we op 30 juni 2017 de officiële opening hebben. In het weekend van 1 en 2 juli 2017 zullen de deuren worden geopend voor het grote publiek. Hieraan worden twee spectaculaire open dagen gekoppeld. Hierover later uiteraard nog veel meer.

Om u alvast een indruk te geven van de nieuwe locatie hebben we twee impressies om aan u te laten zien; één van de voorzijde en één van de achterzijde van het terrein.

Tijdens de bouwperiode zullen we u regelmatig op de hoogte houden van de voortgang!


Straatzicht
Vogelvlucht

Heb je een vraag?

We beantwoorden je vragen natuurlijk ook graag telefonisch.

Een vraag?
Stel ‘m gerust.