Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

Bus rijbewijs

Naast het besturen van een lijnbus of een touringcar met een bus rijbewijs, komt er bij het vak van touringcarchauffeur nog meer om de hoek kijken. Met het simpelweg vervoeren van personen van A naar B ben je er nog niet. Jij als chauffeur en tevens gastheer moet er voor zorgen dat de vele mensen achter jou op een prettige, veilige en comfortabele manier op de plaats van bestemming arriveren binnen de tijd waarin men dit van jou verwacht. Een hele verantwoordelijkheid!

Hoekstra Opleidingen begeleidt jou stap voor stap in de opleiding tot touringcarchauffeur. Door middel van onze jarenlange ervaring op het gebied van onder andere bus opleidingen, in combinatie met onze connecties die wij hebben met vele gerenommeerde touringcarbedrijven, krijg jij precies die opleiding die je nodig hebt om een succesvol touringcarchauffeur te worden. Zowel nationaal als internationaal!

Hoe ziet de bus opleiding eruit?

De busopleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

Theorie:

  • Vakbekwaamheid deel 1: Techniek & Verkeer
  • Vakbekwaamheid deel 2: Administratie, Wet- en Regelgeving, Internationaal Schadeformulier
  • Vakbekwaamheid deel 3: Drie casustoetsen met ieder 15 vragen*

* Dit onderdeel hoef je alleen te volgen indien je je basiskwalificatie code95 wilt halen.

Om optimaal voorbereid te zijn op de theorie examens (deel 1/2/3), bieden wij een klassikale theoriecursus aan waarbij onze vakkundige docenten alle drie de theoriemodules met je doorlopen. Deze theoriecursussen worden doorgaans gegeven op dinsdag- en donderdagavonden, zodat dit goed te combineren valt met je dagelijkse bezigheden.
Liever zelfstandig leren? Dat kan ook via ons zelfstudiepakket. Dit vergt wel enige zelfdiscipline! Online kun je de theoriestof in eigen tempo tot je nemen en jezelf toetsen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

De rijlessen

Wanneer je gaat beginnen met de rijlessen begint het praktijkgedeelte van je opleiding. Hierbij leer je op een veilige, verantwoorde en voor de passagiers comfortabele manier met de bus in het verkeer te rijden. Ook zaken als een juist gebruik van je spiegels, wat uiteraard zeer belangrijk is vanwege je beperkte zicht rondom en het juist inschatten van de voertuigafmetingen zullen tijdens de praktijkopleiding uitgebreid aan bod komen. Naast het rijden zal een gedeelte van de lessen ook gaan over het manoeuvreren, zoals recht achteruit rijden, een bocht achteruit maken en stoppen en wegrijden bij echte bushaltes.

Praktijktoetsen Vakbekwaamheid

Wanneer je je rijbewijs beroepsmatig wil gaan gebruiken, moet je naast je reguliere rijopleiding nog twee extra praktijkexamens afleggen, namelijk:

  • Praktische Toets
  • Toets Besloten Terrein

Beide toetsen worden op ons eigen oefenterrein gegeven en geëxamineerd. Dit is voor jou erg prettig, omdat je op bekend terrein examen mag doen!

Voor de rijopleiding kun je er voor kiezen om losse lessen te nemen, of voor één van de voordelige lespakketten waar je theorie en praktijkexamens al in zitten. Voor een passend advies van jouw instructeur over het best bij jou passende pakket is het mogelijk en aan te bevelen een screentest te rijden. Dit raden wij aan om zo een objectief beeld te krijgen van het aantal te verwachten lessen dat je nodig hebt, zodat de kans op een teleurstelling zo minimaal mogelijk blijft. Tenslotte willen we graag allemaal dat je in 1x slaagt!

Klik hier voor de tarieven!

Meer informatie

Aanmelden

Meer informatie? Vraag nu aan!