Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

Slipcursus in Alkmaar

Hoekstra Opleidingen is ook hét adres als het gaat om sliptrainingen, praktijkgerichte veiligheidstrainingen of voortgezette rijopleidingen (VRO). Wij verzorgen voor particulieren, zakelijke klanten en (gemeentelijke) overheden diverse praktijktrainingen en cursussen die toegespitst zijn op voertuig beheersing en veiligheid in gevaarlijke (ongeval) situaties.
Hiertoe beschikken wij onder andere over een ultramoderne ongevalssimulator en een 300 vierkante meter grote slipbaan. Tevens hebben wij de beschikking over een grote afgesloten praktijklocatie waarop deze trainingen plaatsvinden. Liever in-company? Ook dat kan!

Mobiele Slipbaan

Onze mobiele slipbaan en de sliptrainingen die wij hierop verzorgen zijn geschikt voor motoren, auto’s, bedrijfsbusjes, vrachtwagens, bussen en landbouwvoertuigen. De mobiele baan is 30 meter lang en 10 meter breed. Op deze baan is op ware schaal wegmarkering aangebracht, zodat er realistische scenario’s op geoefend kunnen worden. Door een combinatie van water en gedoseerde toevoeging van milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare zeep kan de mate van gladheid bepaald worden.

Slipbaan huren

Het is mogelijk om onze slipbaan in te huren voor beurzen, evenementen, personeelsactiviteiten en bijvoorbeeld open dagen. De mobiele slipbaan kan eenvoudig op vrijwel iedere locatie neergelegd worden. Per locatie zullen we altijd vooraf even checken of deze inderdaad geschikt is. Er komen bij de baan altijd minimaal twee instructeurs mee die de volledig de dag zelfstandig kunnen draaien.  Zodoende heeft u totaal geen omkijken naar op- en afbouw of begeleiding. Naast het spektakel en de grote fun factor is het zeker ook een bijzonder leerzame dag. Zo zijn uw gasten naast een spectaculaire dag tegelijkertijd voorbereid op gevaarlijke situaties in het verkeer.
Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

Ongeval Simulator

Voor een realistische nabootsing van een ongevalssituatie waarbij het voertuig over de kop is geslagen beschikken wij over een zeer moderne ongeval simulator. De cursist ervaart zelf hoe het is om ondersteboven in een auto te zitten. Te vaak ontstaan er ná het daadwerkelijke ongeval verwondingen en botbreuken door het gebrek aan kennis om een voertuig op een veilige en correcte manier te verlaten. Dit is niet alleen leerzaam voor de personen die in de simulator zitten, maar zeker ook voor de ‘’omstanders’’ die leren hoe je slachtoffers na een ongeval vanaf de buitenzijde van het voertuig kunt helpen en coachen om veilig uit het autowrak te komen.
Informeer bij ons naar de mogelijkheden!

Ongeval Simulator huren

Onze ongeval simulator is ook te huren voor  beurzen, evenementen, personeelsactiviteiten en bijvoorbeeld open dagen bij bedrijven of scholen. Bij de simulator leveren wij een gecertificeerde instructeur die de simulator zal bedienen en tevens ook de uitleg erbij zal verzorgen. De simulator is opgebouwd op een aanhanger zodat deze volledig mobiel is. Het enige dat wij nodig hebben is een stroompunt. Wanneer dit ontbreekt kunnen wij ook voor een klein aggregaat zorgen.

Slipcursus

De grootse angst voor menig bestuurder: Regen, ijzel, plotseling moeten remmen of uitwijken. De controle kwijtraken over het voertuig waar jij de bestuurder van bent. Het mag bekend zijn dat angst een slechte raadgever is. Waar je wel wat aan hebt is de kennis om te handelen bij slipsituaties.

Tijdens onze sliptraining leren wij u gedurende een dagdeel om veilig uit gevaarlijke situaties te kunnen komen. En zeker ook niet onbelangrijk; hoe voorkomt u in de toekomst dat u in deze situaties terecht komt.

Wij prefereren het gebruik van het eigen voertuig waar men dagelijks mee rijdt. Zodoende leert men het beste met het eigen voertuig om te gaan onder specifieke omstandigheden. De nadelige effecten ten aanzien van het voertuig zijn te verwaarlozen. De voertuigen ondergaan minimale wrijvingskrachten doordat we werken met een mix van water en milieuvriendelijke en biologisch afbreekbare zeep. Wanneer u niet de beschikking heeft over een eigen voertuig kunnen wij voor u een voertuig regelen.

Via deze training bent u straks uitstekend voorbereid op het onverwachte. Wij bieden deze cursus aan inclusief deelnamecertificaat.

Slipcursus, inclusief bermtraining en ongevalssimulator
Tarief dagdeel € 125,- per persoon
Voor bedrijven rekenen wij 21% Btw

Boek nu!

Meer informatie

Aanmelden

Liever persoonlijk contact

Meer informatie? Vraag nu aan!