Rijinstructeur E achter B

Rijinstructeur E achter B is een mooie aanvulling op het instructeursbewijs voor de auto. Met een combinatie nauwe bochten nemen, achteruit manoeuvreren, het levert veel mensen de nodige problemen op. De opleiding tot auto met aanhangwageninstructeur geeft je de tools (en bevoegdheid!) om hen deze vaardigheden aan te leren. Breidt je kwalificaties als instructeur uit en profileer jezelf breder in de markt.

Onze professionele docenten brengen jou precies de fijne kneepjes van het vak bij. Daar komt meer bij kijken dan je misschien op het eerste gezicht denkt. Dat vergt gedegen vakkennis en professionaliteit.

De opleiding

De rijinstructeursopleiding Aanhangwagen bestaat uit 2 fasen:

Fase 1a:

 • Theorie van de rijtaak
 • Verkeerstaak
 • Wet en regelgeving
 • Mobiliteit en doorstroming
 • Milieu
 • Rijprocedure
 • Verkeersinzicht.

Fase 1b:

 • Eigen Rijvaardigheid (rijproef en uitvoering van de bijzondere verrichtingen)

Vereiste vooropleiding

Je mag deelnemen aan de Rijinstructeursopleiding E achter B als je in het bezit bent van een geldig Nederlands instructeursbewijs categorie B en rijbewijs categorie BE.

Duur van de opleiding

De opleiding tot rijinstructeur auto met aanhangwagen kan afgerond worden binnen 1 tot 3 maanden.

Wanneer mag je aan de slag?

Nadat je bovengenoemde fasen hebt doorlopen ben je WRM bevoegd rij-instructeur BE en mag je nadat je je WRM bevoegdheidspas toegestuurd hebt gekregen aan de slag als rijinstructeur BE! Doorgaans is dit binnen enkele weken, afhankelijk van de drukte bij het IBKI (het examencentrum die jou examineert).

Omdat wij het belangrijk vinden om in een persoonlijk gesprek de opleiding met je door te spreken, nodigen we je heel graag uit om bij ons op het opleidingscentrum langs te komen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek hebben we ook het lesmateriaal voor je klaarliggen, zodat je ook meteen kunt zien waaruit het lesmateriaal bestaat. Mocht je meteen enthousiast zijn geworden, dan kun je het lesmateriaal meteen meenemen en direct starten met je opleiding!

Meer informatie

Aanmelden

Liever persoonlijk contact

Rijinstructeur E achter B

  Meer informatie? Vraag nu aan!

  Vul hier je bericht in