Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

Nieuws

Hoekstra Opleidingen bezorgt ouderen onvergetelijke stranddag
90 miljoen investering in innovatieve verkeersoplossingen

Het bedrijfsleven en de overheid slaan de handen ineen om te investeren in innovatieve verkeersoplossingen. Samen investeren alle partijen 90 miljoen euro. Een belangrijk onderdeel van deze innovatieve verkeersoplossingen zijn verkeerslichten die kunnen communiceren met aankomende verkeersdeelnemers. De nieuwe techniek is bedoelt om een betere doorstroming van het verkeer en een hogere verkeersveiligheid te realiseren.
Files zorgen voor economische schade

Files zorgen voor economische schade

De Nederlandse economie lijdt flink onder files. De schade groeide het afgelopen jaar explosief. Uit berekeningen van TNO blijkt dat de financiële schade met 30 procent, tot 1,1 miljard euro, is gestegen. Ondernemersverenigingen EVO, Transport en Logistiek Nederland en de Fenedex noemen de cijfers alarmerend en vragen het kabinet om meer te investeren in asfalt.
Rijbewijs voor zelfrijdende auto’s

Rijbewijs voor zelfrijdende auto’s

Het bedrijf RobotTUNER zet zich in om een rijbewijs voor zelfrijdende auto’s te verplichten. Samen met andere Nederlandse bedrijven zijn ze bezig het ‘digitale rijbewijs’ te verwezenlijken, als norm voor de rijvaardigheid van autonome voertuigen. Momenteel bestaat deze norm nog niet.
App voor bewustzijn gevaren verkeer jongeren

App voor bewustzijn gevaren verkeer jongeren

Veilig Verkeer Nederland (VVN) en de mobiele telefoonprovider Samsung zijn een campagne gestart om jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer, met name door het gebruik van de smartphone tijdens het fietsen.
Code 95 deadline vrachtwagenchauffeurs nabij

Code 95 deadline vrachtwagenchauffeurs nabij

Op 10 september 2016 moeten alle beroepschauffeurs de bijscholing voor Code 95 hebben gevolgd. Vele chauffeurs hebben dit echter nog niet gedaan en dit kan grote gevolgen hebben voor tientallen transportbedrijven. Wie op 10 september 2016 zijn of haar bijscholing niet op het rijbewijs heeft staan mag namelijk niet langer als chauffeur van een vrachtwagen werken.
Motortoertocht 2016

Motortoertocht 2016

Op zondag 4 september 2016 is het weer zover, de jaarlijkse Hoekstra Motortoertocht!
Het is elk jaar weer erg gezellig, dus uiteraard gaan we in 2016 ook een motortoertocht organiseren.

Iedereen die een motor heeft,
Verschil rijgedrag jongeren en ouderen

Verschil rijgedrag jongeren en ouderen

Dat er verschillen zijn als je het onderwerp ‘rijgedrag jongeren en ouderen’ naast elkaar legt is niet zo heel gek. Ouderen hebben hun rijbewijs gehaald in een andere tijd waarin de regels voor het verkeer anders waren,
Ruim duizend boetes per uur in Nederland

Ruim duizend boetes per uur in Nederland

De overheid legde in de eerste vier maanden van 2016 meer dan 3 miljoen verkeersboetes op, dit zijn er maar liefst ruim 1000 per uur in heel Nederland. Dit zijn er aanzienlijk meer dan dezelfde periode vorig jaar.
4 wegprojecten voor verbeterde doorstroming Randstad

4 wegprojecten voor verbeterde doorstroming Randstad

Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu heeft plannen om de doorstroming in de Randstad te gaan verbeteren. Er staan vier grote projecten in de planning die binnen afzienbare tijd effect moeten gaan hebben. Het gaat om projecten voor de Ring Utrecht,
Meer informatie? Vraag nu aan!