Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

Zekerheidstraining motor

Speciaal voor de motorrijder die de wens heeft om (weer) te gaan motorrijden maar niet meer ontspannen en met een zeker gevoel op de motor durft te zitten, heeft Hoekstra Opleidingen een zekerheidstraining motor toegevoegd aan het opleidingsprogramma. Deze training heeft als doel om jou als motorrijder weer dat zekere gevoel terug te geven en te zorgen dat je weer met plezier en zonder angst op de motor durft te stappen!

Omdat geen mens en motorrijder hetzelfde is, zal een van onze KNMV gecertificeerde motorinstructeurs eerst in een persoonlijk gesprek goed naar je luisteren om te kijken waar voor jou de grootste blokkades of struikelblokken liggen.
Aan de hand hiervan wordt er door de instructeur een passende cursusdag op maat samengesteld. Tijdens de praktijk staat de instructeur via de portofoon met je in verbinding om je optimaal te begeleiden en op je gemak te stellen wanneer nodig.

Vaste ingrediënten van de zekerheidstraining:

  • De veiligheidscontrole van uw motorfiets
    Hierbij wordt er gekeken naar de technische staat van banden, remmen, verlichting en de motorfiets in het algemeen.
  • Kijktechnieken
    Door middel van het toepassen van een juiste kijktechniek en het snel en grondig kunnen scannen van het verkeersbeeld zijn veel gevaarlijke situaties al in een vroeg stadium te herkennen en te voorkomen.
  • Zit- en stuurhouding
    Vermoeidheid op de motor komt vaak voort uit gespannenheid en een verkeerde zit- en stuurhouding. Door een juiste houding aan te leren, kunt je dit tot een minimum reduceren.
  • Eigen inbreng

Je krijgt zelf ook ruimschoots de ruimte en gelegenheid om onderwerpen aan te dragen waarover je nadere informatie wilt hebben. Dit kunnen zowel theoretische als praktische zaken zijn.

Cursusduur

De cursus is te volgen op een volledige dag of een dagdeel van vier uur. Bij het volgen van een volledige dag wordt er tussen de middag voor een lunch gezorgd!

Tarief zekerheidstraining

Je betaalt voor deze training € 159,- per persoon voor een halve dag, en € 295,- per persoon voor een volledige dag inclusief lunch.
Maximaal aantal deelnemers is 3 personen per instructeur.
Bij bovenstaande tarieven wordt uitgegaan van gebruik van je eigen motorfiets. Indien je deze niet hebt of wenst te gebruiken, is het mogelijk om een motor van ons te huren.
De huur bedraagt € 50,- per dagdeel (incl. verzekering + brandstof).
Je kunt de trainingen volgen op maandag t/m zaterdag van 08.00 uur tot 12.00 en/of van 13.00 tot 17.00 uur.  Afwijkende tijden zijn in overleg doorgaans ook mogelijk.

Meer informatie

Aanmelden

Meer informatie? Vraag nu aan!