Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

Medische rijtest bij het CBR

Een medische rijtest: Soms is er meer informatie nodig over de geschiktheid van een bestuurder in de praktijk. De medisch adviseur zal u in zo’n geval verwijzen naar een medische rijtest met een deskundige op het gebied van praktische rijgeschiktheid van het CBR. Dit is geen nieuw rijexamen maar een rijtest. De deskundige bekijkt daarbij of u rijgeschikt bent. Ook kunt u een uitnodiging ontvangen voor een technisch onderzoek. Een technisch onderzoek is er met name op gericht te bepalen of aanpassingen in uw eigen auto nodig zijn en zo ja, welke.

Waarom een rijtest

Een rijtest is geen rijexamen! Een rijtest wordt afgenomen om te kijken of de betrokkene het motorvoertuig op een veilige en verantwoorde manier bestuurt.

Is dit niet het geval, dan wordt gekeken of dit met een aanpassing aan het voertuig wel kan. Uiteindelijk kiest u met het CBR voor een eventueel aangepast motorvoertuig. waarin u hetzelfde kunt als een doorsnee weggebruiker. U moet niet alleen dezelfde mogelijkheden krijgen, maar voor u moeten ook dezelfde veiligheidsnormen gelden.

Aanpassingen

Soms beperkt de aanpassing zich tot een ‘simpele’ automaat of rembekrachtiging. Maar het komt ook voor dat de auto binnenstebuiten moet worden gekeerd om de aanpassingen te monteren. Een aanpassing aan de pedalen of de montage van een volledige handbediening komt veel voor. Soms worden de schakelaars voor bijvoorbeeld de richtingaanwijzers en de verlichting in de hoofdsteun aangebracht. Eigenlijk is bijna alles mogelijk.

Hoekstra Verkeersopleidingen regelt het voor u!

Tijdens het gehele traject begeleidt Hoekstra Verkeersopleidingen u hierbij met advies en enkele ondersteunende rijlessen. Hierna beoordeelt het CBR tijdens een rijtest of alles naar wens verloopt. Als dat het geval is, dan kunt u bij het gemeentehuis een vernieuwd of nieuw rijbewijs halen, afhankelijk van uw situatie.

Vul het onderstaande contactformulier in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact opnemen.

Meer informatie? Vraag nu aan!