Reachtruck opleiding in Alkmaar

Een reachtruck kennen we als een transportvoertuig dat in magazijnen wordt gebruikt om pallets te vervoeren en dat voornamelijk gebruikt wordt voor intern transport. Bij Hoekstra beroepsopleidingen in Alkmaar is het mogelijk om een cursus te doen met deze truck.

Voor wie?

De opleiding Reachtruck is voor mensen die in het dagelijks leven met een truck moeten werken. Het is voor de veiligheid van de cursist zelf en de medewerkers om hem/haar heen belangrijk dat hij/zij de truck beheerst en vakkundig kan beheersen. Naast veiligheid besteden we aandacht aan het efficiënt en schadepreventief werken.

Inhoud van de cursus reachtruck

De cursus Reachtruck bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. We behandelen onder andere de theorie van de Arbo-wet, stabiliteit, belading en zwaartepuntbepaling, bediening van de reachtruck en efficiënt en veilig rijden. Met verschillende soorten opdrachten waarin pallets verplaatst worden krijgt de cursist een gevoel van hoe een reachtruck bestuurd dient te worden: vaak voelt het besturen van een reachtruck onnatuurlijk aan omdat men in een zijwaartse richting rijdt.

Tijdsduur van de cursus

Deelnemers aan een cursus Reachtruck kunnen de opleiding en het examen in één dag behalen. We beginnen met een theorieblok en gaan daarna verder met de praktijk. We sluiten de dag af met een examen. Indien de cursist dit met een voldoende afsluit is hij/zij geslaagd voor de cursus.

Kosten van de cursus

De kosten voor de opleiding inclusief certificaat, pasje en verzorgde lunch bedraagt € 209,-, exclusief 21% btw.

Voor meerdere aanmeldingen tegelijk geldt een extra scherp tarief, informeer naar de mogelijkheden.

Let op! Deze cursus kan meetellen voor de Code 95 nascholing.

Meer informatie

Aanmelden

Liever persoonlijk contact

Reachtruck Opleiding

    Meer informatie? Vraag nu aan!