Meeneemheftruck cursus in Alkmaar

Om tijd – en daarmee kosten – te besparen komt het steeds vaker voor dat een vrachtwagen een eigen heftruck achter de vrachtwagen heeft zodat de chauffeur zelf de lading kan laden en lossen. Dit wordt een meeneemheftruck genoemd. Bij Hoekstra beroepsopleidingen in Alkmaar kan je deze cursus volgen.

Voor wie?

De cursus is geschikt voor vrachtwagenchauffeurs die regelmatig met een meeneemheftruck moeten werken. Tijdens de cursus leer je veilig en efficiënt werken met een meeneemheftruck. Voor beroepschauffeurs telt deze cursus mee voor de code 95 nascholing!

Inhoud van de cursus meeneemheftruck

De Arbowet verplicht de werkgever dat werknemers die werken met een meeneemheftruck in het bezit zijn van een certificaat. Na het succesvol voltooien van een cursus is het certificaat vijf jaar geldig.

In onze opleiding besteden we aandacht aan hoe je op een verantwoorde en efficiënte wijze een meeneemheftruck moet besturen en hoe je er op een veilige manier mee kunt werken. Daarnaast informeren we de cursist over onveilige situaties die tijdens de werkzaamheden kunnen ontstaan.

De cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. We behandelen onder andere Arbowetgeving, het belasten van de meeneemheftruck, laden en lossen van vrachtwagens en specifieke veiligheids- en onderhoudsvoorschriften. Aan het einde van de dag kun je meteen examen doen.

Tijdsduur van de cursus

Deelnemers aan een cursus Meeneemheftruck kunnen de opleiding en het examen in één dag afronden.

Kosten van de cursus

De kosten voor de opleiding inclusief certificaat, pasje en verzorgde lunch zijn op aanvraag.

Voor meerdere aanmeldingen tegelijk geldt een extra scherp tarief, informeer naar de mogelijkheden.

Let op! Deze cursus kan meetellen voor de Code 95 nascholing.

Meer informatie

Aanmelden

Liever persoonlijk contact

Meer informatie? Vraag nu aan!