Opleiding hoogwerker in Alkmaar

Er zijn talloze situaties in verschillende branches waarbij er met een hoogwerker gewerkt wordt. Denk bijvoorbeeld aan schilders en schoonmakers, maar ook servicemonteurs, bouwvakkers en hoveniers. De Arbowet verlangt van werkgevers dat de mensen die met een dergelijke machine werken hier ook een opleiding voor hebben gehad. Deze opleiding is te volgen op ons volledig ingerichte opleidingscentrum, alsmede bij u op locatie!

Voor wie?

De opleiding is bedoeld voor medewerkers die al gebruik maken van hoogwerkers of daar in de toekomst mee gaan werken. Ook kan deze cursus meetellen voor de Code 95! Tijdens de cursus leer je veilig en efficiënt werken met een hoogwerker. De cursus kan verzorgd worden met een hoogwerker in de categorieën 1B, 3A en 3B.

Inhoud van de cursus

Werken op grote hoogte kan risicovol zijn. Met een opleiding Hoogwerker leer je verantwoordelijk omgaan met de risico’s en deze tot een minimum te beperken. We behandelen onder andere veiligheidsvoorschriften, kennis van de hoogwerker zelf en relevante wettelijke bepalingen. Een goede basiskennis van hoe de machine werkt en de daarbij behorende praktijkervaring is de ideale combinatie om de veiligheid van de bediener én de personen en objecten in de directe omgeving te kunnen waarborgen.

Tijdsduur van de cursus

De opleiding duurt één dag. We sluiten de cursusdag af met een theorie- en een praktijkexamen. Bij een positief resultaat voor beide examens krijgt de cursist het certificaat hoogwerker.

Kosten van de cursus

De kosten voor de opleiding inclusief certificaat, pasje en verzorgde lunch zijn vanaf € 225,-, exclusief 21% btw.

Voor meerdere aanmeldingen tegelijk geldt een extra scherp tarief, informeer naar de mogelijkheden.

Let op! Deze cursus kan meetellen voor de Code 95 nascholing.

Meer informatie

Aanmelden

Liever persoonlijk contact?

Hoogwerker

    Meer informatie? Vraag nu aan!