Hoekstra: uw totaalopleider!
Meer informatie over onze opleidingen Meer info

C1: Het Camperrijbewijs

Het C1 Camperrijbewijs is sinds 19 januari 2013 ingevoerd in Europa. Het is vooral een aantrekkelijk rijbewijs voor bestuurders van campers, kleine (distributie)vrachtwagens en bestuurders van zware BE-combinaties. Met het C1-Camperrijbewijs wordt de toegestane maximum massa maar liefst opgetrokken naar maximaal 7500kg! Dit betekent voor veel camper bezitters en lichte bedrijfswagens goed nieuws! Voor enkele tientjes kan men de camper of bus ”op laten keuren” naar een zwaarder laadvermogen. Dit is een pure administratieve handeling. Zodoende hoeft er niet voor elke vakantie of trip krampachtig te worden geselecteerd wat aan lading mee gaat of wat noodgedwongen thuis moet blijven. Helaas worden er nog steeds vaak campers verkocht die op papier net onder de 3500kg zijn geregistreerd. In de praktijk houdt dit vaak in dat u overbeladen de weg op gaat. Dit kan reden zijn voor een fikse boete, of in het ergste geval als u onderweg bent lading achterlaten of vervangend vervoer regelen. Dit kunt u eenvoudig omzeilen door het behalen van het C1-Camperrijbewijs! Een van onze cursisten van het eerste uur, lid van het NKC, heeft zijn ervaring met de C1-Camperrijbewijsopleiding gedeeld en is hier te lezen. Wist u trouwens dat u als NKC-lid recht heeft op een korting van maar liefst 10% op het Camperrijbewijspakket? Ale vele NKC leden gingen u voor!

Wat mag u nou feitelijk besturen?

U mag met het C1-Camperrijbewijs voertuigen besturen met een toegestane maximum massa die ligt tussen de 3500 kg en de 7500 kg, met een maximum van 8 personen, exclusief de bestuurder. Hieronder ziet u in een kort overzicht wat u met de diverse rijbewijzen mag besturen:

Rijbewijs Categorie Toegestane Maximum Massa Toegestane leeftijd
Categorie B Maximaal 3500 kg Vanaf 18 jaar
Categorie BE Maximaal 7000 kg (combinatie) Vanaf 18 jaar
Categorie C1 Tussen 3500 kg en 7500 kg Vanaf 18 jaar

De  opleiding

Starten met de opleiding kan direct, zonder enige wachttijd. Aan te raden is om vooraf een rijtest van een uur te rijden om inzicht te krijgen op het aantal praktijkuren dat u naar verwachting nodig heeft. Gemiddeld genomen ligt dit rond de 10-12 lesuren. Studiemateriaal hebben wij altijd op voorraad liggen, zodat er ook met de theorie meteen kan worden gestart! Om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken, hebben wij een pakket samengesteld waar alles in zit wat u nodig heeft:

Alles-in-één pakket:

  • Lesmateriaal
  • 21 uur internettraining
  • Examen Techniek & Verkeer (RV1-light)
  • Examen Administratie (R2C)
  • Praktijklessen C1 (10 uur)
  • Praktijkexamen C1

 Compleet pakket

 slechts € 1.545,-

 

NKC C1 pakket:

  • Rijtest à 60 minuten
  • 7 rijlessen à 60 minuten
  • Praktijkexamen inclusief gebruik voertuig
  • Medische Keuring

 NKC pakket

 slechts € 1.075,-*

* Dit pakket is alleen geldig voor leden van de NKC.

 

Meer informatie

Aanmelden

Meer informatie? Vraag nu aan!