Vrachtauto rijbewijs halen in Noord Holland

Startdatum nieuwe opleiding:      6 mei 2014
Schrijf je nu in

Voor particulieren zijn wij BTW vrijgesteld!!

Alle opleidingsbedrijven zijn door de overheid verplicht gesteld om vanaf 1 juli 2010 BTW te heffen over de beroepsopleidingen. Dit betekent voor particulieren en instanties die geen BTW kunnen verrekenen en een vrachtauto- of busrijbewijs willen halen, dat deze opleidingen 21 % duurder zijn geworden.

Hoekstra is door het CRKBO gecertificeerd waardoor wij ook zonder BTW mogen opleiden! Dit scheelt voor jou als particulier 21% op je opleiding!

Bij het vrachtautorijbewijs C dient er een scheiding te worden gemaakt tussen het behalen van het rijbewijs inclusief of exclusief vakbekwaamheid. De vakbekwamheid (code 95) stond tot 2008 bekend als het chauffeursdiploma.

Hoekstra Beroepsopleidingen biedt de kans om een keuze te maken uit deze twee opleidingen.

Opleidingsmogelijkheid 1: C-rijbewijs zonder vakbekwaamheid code 95

Een rijbewijs met vakbekwaamheid heb je niet nodig als je geboren bent voor 1 juli 1955 of als je geen beroepschauffeur wilt worden. (je hebt bijv. een grote camper, je hebt een eigen paardenvrachtauto of je huurt een vrachtauto om te verhuizen).

Ook bestaat er voor bepaalde groepen chauffeurs vrijstelling van de vakbekwaamheid. Dit geldt bijvoorbeeld voor brandweerlieden, politiemensen, kermisklanten en chauffeurs die minder dan 12 uur per week vervoer verrichten. Er zijn nog meer vrijstellingen. Sommige bestuurders kunnen in dit geval ook genoeg hebben aan het C1-rijbewijs. Je kunt bij ons hierover extra informatie ontvangen.

Opleidingsmogelijkheid 2: C-rijbewijs met vakbekwaamheid code 95

Het Vakbekwaamheidstraject is voor mensen die beroepschauffeur willen worden en niet vallen binnen de bovengenoemde vrijstellingen. Dit betekent dat je 1 theorieexamen extra aflegt, en 2 praktijktoetsen.

Theorie

Voor het behalen van de drie theoretische modules krijgt u begeleiding middels klassikale lessen en bestaat uit de volgende onderdelen:

– Vakbekwaamheid deel 1: techniek en verkeer
– Vakbekwaamheid deel 2: administratie, wet- en regelgeving, internationaal schadeformulier
– Vakbekwaamheid deel 3: drie casustoetsen met ieder 15 vragen (alleen voor opleidingsmogelijkheid 2)

Praktijk

Voor de praktijklessen maken wij gebruik van moderne vrachtwagens van DAF en Volvo. De Volvo heeft 8 versnellingen en de DAF heeft 16 versnellingen split en beide hebben uitstekende rij-eigenschappen. Voor een advies over het aantal te volgen rijlessen raden wij u aan een screentest te rijden. Uw instructeur kan dan een inschatting maken en weet u precies waar u aan toe bent. U kunt losse lessen volgen, of kiezen voor één van onze voordelige pakketten. Naast het reguliere praktijkexamen dient u in de Toets Besloten Terrein en de Praktisch Toets te behalen indien u opleidingsmogelijkheid 2 volgt.

De planning van zowel de praktijkopleiding als het praktijkexamen gaat uiteraard in overleg met de kandidaat. De opleiding kan zowel in hele dagen als in dagdelen gepland worden. Het examen wordt zo goed mogelijk aangesloten op de opleiding.

Subsidiemogelijkheid

Mogelijk komt u als bedrijf in aanmerking voor SOOB-subsidie. Hoekstra Beroepsopleidingen voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de definitieve certificering. Op grond daarvan heeft VTL ons het certificaat “Gecertificeerd opleider Transport & Logistiek” verstrekt. Via www.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB-subsidie aanvragen voor diverse opleidingen Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen en indienen van het subsidiedossier.

Meer informatie? Vraag nu aan!