LZV Opleiding

Onze eigen LZV lesvoertuigen die tijdens de LZV (Lange Zware Voertuigen) opleiding worden gebruikt, zijn combinaties welke bestaan uit een vrachtauto met een of meerdere aanhangers of opleggers. Waar een normale combinatie niet langer mag zijn dan de wettelijke 18,75 meter en een maximum massa van 50 ton, mag een LZV maximaal 25,25 meter lang zijn met een massa van 60 ton. Door deze verruiming in afmetingen en gewichten ontstaat er een flinke toename in laadcapaciteit. Het verbruik in brandstof stijgt nauwelijks ten opzichte van een normale combinatie. Zodoende wordt er flink bespaard op brandstofgebruik en wordt ook het milieu minder zwaar belast.

De LZV opleiding

De LZV opleiding is speciaal voor chauffeurs van transportbedrijven die een ontheffing hebben aangevraagd om met lange en zware voertuigen te mogen rijden (max. 60 ton). De opleiding bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Let wel, het rijden met een LZV is pas toegestaan indien je minimaal vijf jaar in het bezit bent van rijbewijs CE!

Tijdens de theorie zal met name aandacht worden besteed aan de Verkeerswetgeving en invloeden van ladingen op het voertuiggedrag. Ook zal er aandacht worden besteed aan speciale kijk- en stuurtechnieken voor deze lange en zware voertuigen. Aan de orde komen ook de toegangs-en ontheffingsgebieden.

Tijdens de praktijk zullen er meerdere instructieritten worden gereden en diverse manoeuvres worden behandeld en geoefend.
Na afloop wordt er een praktische en theoretische toets afgenomen. Bij voldoende beoordeling van de toetsen ontvangen deelnemers het certificaat Chauffeur LZV.

Code 95 nascholingsuren

Om deze opleiding voor jou als chauffeur extra aantrekkelijk te maken kunnen de uren bij ons ook gelijk meetellen voor de Code 95!

Meer informatie

Aanmelden

LZV Opleiding

    Meer informatie? Vraag nu aan!