Code 95 nascholing

De Code 95 nascholing verplicht jou als beroepschauffeur om elke vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Wanneer je dit niet doet, is het verboden beroepsmatig te rijden met een vrachtwagen of bus. Voor de vrachtwagen en de bus geldt dat eenmaal 35 uur Code 95 nascholing per vijf jaar volstaat, je hoeft dus géén 70 uur te gaan volgen als je beide rijbewijzen beroepsmatig gebruikt.

Let op! De regeling voor de groep chauffeurs die zijn geboren vóór 1 juli 1955 en daardoor waren vrijgesteld van de Code 95 nascholing komt te vervallen per 1 juni 2015! De Code 95 wordt vanaf dat moment dus niet meer automatisch bijgeschreven op het rijbewijs.

Hoe behaal je je Code 95?

Sinds de invoering van de Code 95 regeling heeft Hoekstra Beroepsopleidingen complete Basispakketten Code 95 voor jou als beroepschauffeur samengesteld, zodat je op een simpele manier en zonder veel rompslomp je nascholingsuren kunt volgen! Je meldt je snel en simpel bij ons aan. Vervolgens wordt je opgenomen in ons chauffeursbestand waardoor jij regelmatig een actueel overzicht per mail ontvangt van de (nieuwe) opleidingen die gaan draaien. Zodoende kun je makkelijk een voor jou prettig moment uitkiezen om Code 95 uren te gaan volgen. Na elke opleiding zorgen wij dat de uren die jij maakt worden geregistreerd bij het CCV; hier hoef je zelf niets voor te doen, makkelijker kan het niet! Wil je liever niet een hele dag in de klas zitten? Kies dan voor een van onze opgeknipte opleidingen. Je volgt de opleiding dan op twee verschillende dagdelen, bijvoorbeeld op twee avonden. Informeer bij ons naar de vele mogelijkheden!

Basispakket Code 95

Wil je alles in één keer goed geregeld hebben en geen zorgen meer hebben over je nascholingstraject? Kies dan voor het Alles-in-één Basispakket Code 95!
Het Basispakket Code 95 bevat 35 uur nascholing, waaronder 28 uur theorie en 7 uur praktijk en is in één klap de complete oplossing voor je nascholing! Je kunt vrij kiezen uit een groot aantal Code 95 opleidingen. Voor een superscherp tarief heb je alles overzichtelijk geregeld en heb je nergens meer omkijken naar!
Na afloop van elke opleiding ontvang je van ons een pasje voor in je portemonnee plus een bijbehorend certificaat waarop overzichtelijk staat vermeld welke opleidingen je wanneer hebt gevolgd. Zo heb je altijd snel een overzicht van hoe je ervoor staat met je Code 95 nascholing! Alles wordt bij ons netjes geadministreerd en je uren worden na elke opleiding onmiddellijk doorgemeld naar het CCV zodat jij je handen vrij houdt om te doen wat voor jou belangrijk is!

Landelijke dekking!

Naast het verzorgen van de opleidingen in ons eigen opleidingscentrum in Alkmaar kunnen wij onze Code 95 opleidingen ook verzorgen op locatie door het hele land. Veel van onze trainingen worden dan ook ”in-company” gegeven. Onze gecertificeerde docenten zijn volledig uitgerust met eigen presentatie apparatuur zoals beamers, laptops, projectieschermen en cursusmaterialen. Als u zelf geen geschikte opleidingsruimte heeft kunnen wij dat ook geheel voor u verzorgen.

Zelfstandig je Code 95 regelen als chauffeur?

Wil je zelfstandig als chauffeur je Code 95 geregeld hebben? Doordat wij ook veel individuele chauffeurs in ons bestand hebben kunnen we snel schakelen en bij ons of op locatie een opleiding plannen door individuele chauffeurs te groeperen. Tip: Vraag ook je collega’s om gezamenlijk tot een datum te komen voor een opleiding!

Meer informatie

Aanmelden


Code 95 opleidingen:

klik hier voor de agenda

Cursus agenda

 1. Fysieke Belasting
  4 juni: 08:00 - 16:00
 2. VCA Basis en/of VOL (aansluitend examen)
  5 juni: 08:00 - 16:00
 3. ATP (geconditioneerd vervoer)
  6 juni: 08:00 - 16:00
 4. EHBO/ BHV inclusief brand
  8 juni: 08:00 - 16:00
 5. ADR Basis (dag 1)
  8 juni: 08:00 - 16:00

Bekijk alle Evenementen

Meer informatie? Vraag nu aan!