BHV Basiscursus

BHV Basiscursus: Elke werkgever is verplicht om aan de hand van een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) en een BHV opleiding Bedrijfshulpverleners aan te stellen. Dit zijn personen die in geval van een calamiteit binnen de onderneming maatregelen treffen om de schade of verwondingen tot een minimum te beperken.

Doel

De BHV-er zal een hulpverlenende, waarschuwende en/of coördinerende rol vervullen wanneer er zich calamiteiten voordoen. Dit kan bestaan uit het verlenen van eerste hulp na een ongeval, reanimeren na een hartstilstand of bijvoorbeeld zorgdragen voor een ordelijke ontruiming van een bedrijfspand vanwege brand of gaslekkage.

Voor wie?

Iedereen die dagelijks werkzaam is binnen een onderneming. Ook als beroepschauffeur is er een grote kans dat het verlenen van eerste hulp onvermijdelijk is. Dit kan op het bedrijf zelf zijn, maar ook onderweg kun je een ongevalssituatie tegenkomen. Wist je trouwens dat je zelfs strafbaar bent wanneer je geen hulp verleent aan een slachtoffer?

Inhoud opleiding

Tijdens deze tweedaagse cursus wordt zowel de praktijk als de theorie behandeld die gerelateerd zijn aan eerstehulpverlening, wondverzorging, reanimatie, brandblussen en ontruimen. Er zal doorgaans gewerkt worden met 1 of meerdere LOTUS-slachtoffer(s) om het geleerde direct in de praktijk toe te kunnen passen. Tevens ervaart men zelf hoe het blussen van een beginnende brand gaat.

Locatie

De training kan zowel op ons opleidingscentrum plaatsvinden als op locatie. Informeer naar de mogelijkheden!

Programma:

  • Tweedaagse cursus met theorie en praktijk

Waarde Nascholing:

  • 14 uur theoretische nascholing

Lesmateriaal:

  • Lesmap, inhoudelijke toevoegingen mogelijk door opdrachtgever

Certificering:

  • Certificaat+Pasje of Diploma

Gerelateerde opleiding(en):

  • BHV voor Beroepschauffeurs (1-daags)
  • BHV herhaling (1-daags)

Meer-informatie-hoekstra Aanmelden Hoekstra

Meer informatie? Vraag nu aan!