ADR opleiding in Nederland

Wanneer je als chauffeur gevaarlijke stoffen volgens het ADR gaat vervoeren, zijn er tal van regels en eisen waaraan je moet voldoen. Volgens het ADR-verdrag moet je als chauffeur in het bezit zijn van een vakbekwaamheidscertificaat (verkrijgbaar bij het behalen van een ADR opleiding). Dit certificaat is 5 jaar geldig. Je wordt in de gelegenheid gesteld om een jaar vóór afloop van het certificaat al te beginnen met de her-certificering. Het CCV is de exameninstantie voor ADR examens. Wanneer je slaagt voor één of meerdere examens ontvangt je een officieel certificaat.

De opleiding

Hoekstra Opleidingen biedt het complete programma aan op het gebied van ADR opleidingen. Om het vakbekwaamheidcertificaat te halen, moet je minimaal slagen voor de examen module ADR Basis. Om het mes meteen aan twee kanten te laten snijden, is het mogelijk bij ons om de diverse opleidingen mee te laten tellen voor de registratie van Code 95 nascholings uren. Wordt de opleiding voor het eerst gevolgd, dan telt deze mee voor 3 x 7 Code95 theorie uren. Wordt de opleiding als herhalingscursus gevolgd, dan telt de complete opleiding als 2 x 7 Code95 theorie uren mee. Wij kunnen op elke nieuwe ADR opleiding SOOB subsidie aanvragen waardoor de opleidingskosten gereduceerd worden met maar liefst €120,- op de totale opleiding!

Examens

Naast het ADR basisexamen zijn er aanvullende examens nodig voor vervoer van specifieke soorten van gevaarlijke stoffen. Op het ADR certificaat staat voor welke soorten vervoer jij als chauffeur bevoegd bent. ADR examens worden modulair afgenomen.

Geslaagd voor ADR?

Wanneer je geslaagd bent voor één of meerdere ADR modules, ontvang  je een ADR certificaat van het CCV.
Dit certificaat is op creditcard formaat en moet voorzien zijn van een recente pasfoto en handtekening.
De geldigheid van het certificaat bedraagt vijf jaar.

De volgende modules zijn mogelijk bij Hoekstra Beroepsopleidingen:

Klik op een van de bovenstaande opleidingen voor meer informatie!

Neem contact met ons op voor de eerstvolgende startdatum voor de ADR opleiding.

Meer informatie

Aanmelden

Cursus agenda

  1. ADR Basis (dag 2)
    31 maart: 08:00 - 16:00
  2. ADR Tank (dag 3)
    1 april: 08:00 - 16:00
  3. ADR klasse 1-7 (dag 4)
    2 april: 08:00 - 16:00

Bekijk alle Evenementen

Meer informatie? Vraag nu aan!